Test

Jera on Air & Dizzy Academy winnaars eerste Cultuurprijs

Geplaatst op: 30 december 18

Op zaterdag 29 december werd in een volle schouwburgzaal de eerste Cultuurprijs uitgereikt. Hubert Mackus reikte de Cultuurprijs, gekozen door de onafhankelijke jury bestaande uit Lisanne Wisgerhof, Danjelle Creemers en Frans Palmen, uit aan Jera on Air. Anne Thielen maakte de winnaar van de publieksprijs bekend, waarop ruim 5000 keer gestemd werd: Dizzy Academy!

Het organiseren van een luchtige avond waar zeker ook gelachen kon worden, is dubbel en dwars gelukt!, blikt Marloes Kempkens (Cultura Venray) terug. De introductie van de genomineerden werd door tafelheer Tom Vaessen op een ludieke wijze gedaan. Na deze intro beet Rosa Poels van de Dizzy Academy de spits af door onmogelijk veel vragen van Tom te beantwoorden in korte tijd. Ook was er tussen de bedrijven door tijd voor een heerlijke muzikale ontspanning met Henk Deters en zijn band Noazommere. Het Venrods dialect werd hierbij niet vergeten. Nadat ook Etan Huijs, Myrna van Rens (Danshuis Venray), Ernest Raedts (LGOG Regio Venray) en Sjoerd Ewals (Jera on Air) door sketches, filmpjes en interactieve vraagsessies stevig aan de tand gevoeld waren door Tom, kwam uiteindelijke het belangrijkste moment in zicht: wie zou er toch vandoor gaan met de Cultuurprijs: de juryprijs en de publieksprijs?!

Voor de juryprijs werd allereerst de jury bekendgemaakt. Dit jaar bestond de jury uit Lisanne Wisgerhof, Danjelle Creemers en Frans Palmen. Vernieuwend vermogen, samenwerking en de betekenis voor Venray waren onder andere criteria waar de jury naar gekeken heeft. Na de bekendmaking van de juryleden en hun criteria werd door gedeputeerde van Limburg Hubert Mackus de juryprijs uitgereikt aan Jera on Air! Na de ontlading en grote glimlach bij Sjoerd Ewals van Jera on Air op het podium en de andere bestuursleden in de zaal kwam wethouder Anne Thielen het podium op. Zij reikte de publieksprijs uit: de waarderingsprijs gekozen door iedere inwoner van Venray die gestemd had op zijn favoriet. En gestemd werd er: ruim 5000 keer werd er gestemd met als grote favoriet: Dizzy Academy!

Na de uitreiking van de prijzen vroegen we alle bezoekers om het podium op te komen. Het zwarte doek ging omhoog en de afterparty kon beginnen met de band Take9 en gastoptredens van Etan Huijs, Sandra van der Bolt, Mai vd Beele, Monique Verhoeven (allebei muzikant in de band Lazy Chair) en Thijs Lenssen (Human People). Een mooie afsluiter van 2018. En natuurlijk komt er na deze zeer geslaagde eerste editie een vervolg: op naar volgend jaar!, aldus Marloes Kempkens.

 

Foto: Imtiaz Willems

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet