Test

Isis Vennekens en Brent Burger winnen lokale voorleeswedstrijd

Geplaatst op: 12 februari 19

11 en 12 februari zijn in Venray de lokale voorrondes van de Nationale Voorleesdagen gehouden. Isis Vennekens van basisschool De Peddepoel uit Wanssum heeft de eerste lokale voorronde gewonnen. Brent Burger van basisschool De Bongerd uit Venray won de twee ronde.

De Aula van het Raayland College was goed gevuld. De schoolkampioenen werden door hun supporters flink aangemoedigd.Het niveau van de lezers lag dicht bij elkaar. Het was dan ook een spannende ontknoping. Isis las heel mooi voor uit het boek Zsa Zsa van Janneke Schotveld. Brent las voor uit het boek Raveleijn van Paul van Loon.

De twee winnaars zullen, samen met de winnaars van De Bibliotheek Horst, BiblioNu vertegenwoordigen tijdens de regionale ronde van Noord-Limburg. Daar zij zullen strijden om een plaats in de provinciale finale in april in Roermond. De winnaar wordt Limburgs Voorleeskampioen en zal in mei onze provincie vertegenwoordigen. In totaal 28 schoolkampioenen hebben zich aangemeld in het werkgebied van BiblioNu, de gemeenten Venray en Horst aan de Maas.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet