Test

Interactief voorlezen bij BiblioNu

Geplaatst op: 18 januari 19

Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er 'De Nationale Voorleesdagen' (23 januari t/m 2 februari). Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Het prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry staat centraal tijdens deze campagne. Studenten van de Gilde Opleidingen gaan voorlezen bij BiblioNu.

Ter voorbereiding hebben studenten van de Gilde opleidingen een workshop gevolgd in de bibliotheken Horst en Venray. Er werd er geoefend met interactief voorlezen en er werd bewegingsactiviteit voorbereid.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen komen maar liefst 400 peuters van Kinderopvang 't Nest naar de bibliotheek om te horen hoe in het verhaal de kat Harry verdwaalt. Dankzij zijn vrienden vindt hij toch zijn huis weer terug. Na het voorlezen gaan de studenten met de aanwezige kinderen aan de slag. Ze zoeken samen uit waar ieder dier eigenlijk woont. Ze zingen mee met het liedje en dansen zelf als de dieren uit het boek. Samen maken we er echt een feestje van!

Op 23 n 30 januari zijn alle peuters uit de regio welkom om naar het verhaal te luisteren en samen met de studenten het huis van Harry te zoeken. Er wordt in de bibliotheken Horst en Venray voorgelezen vanaf 14.30 uur. Tot slot: alle peuters die lid worden van BiblioNu tijdens de Voorleesdagen krijgen een vingerpoppetje cadeau (zolang de voorraad strekt).

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet