Test

InBeeld Netwerkdag 2018

Geplaatst op: 24 september 18

Een dag in het teken van het maken, exposeren en verkopen van beeldende kunst.Op zondag 4 november 2018 van 11.00 tot 17.00 uur vindt de eerste InBeeld Netwerkdag plaats, een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg. Glaspaleis SCHUNCK* in Heerlen wordt die dag omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers en beoefenaars van beeldende kunst. Met art talks, lezingen, workshops, kunstconsulten, rondleidingen en een informatiemarkt, zijn er volop mogelijkheden om inspiratie op te doen en te netwerken.

De InBeeld Netwerkdag sluit aan bij de tweejaarlijkse InBeeld Prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg die in 2017 voor het eerst werd uitgereikt. Winnaar Ton Eyssen houdt, net als diverse andere kunstenaars, een informele art talk over zijn werk. Verder is er onder andere een lezing van kunstenares Florence Husen over de betekenis van kleur, een workshop van Maaike van Steenis over hoe je je eigen creatieve onderneming beter kunt vormgeven, een paneldiscussie over galeries en een dialoogsessie over de beeldende kunstbeoefening in Limburg. Ook kun je zelf aan de slag in workshops over onder andere materiaal- en schildertechnieken en kleur. Voor feedback van een professioneel beeldend kunstenaar kun je terecht bij een van de kunstconsulten. En verder is er nog de informatiemarkt waar je kunt snuffelen in het aanbod van kunstcursussen en workshops in Limburg en je in contact kunt komen met andere kunstbeoefenaars en liefhebbers.

Het volledige programma van de InBeeld Netwerkdag en meer informatie over aanmelden voor de workshops en consulten staat op www.hklimburg.nl/inbeeld. Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van de workshops en consulten.

De InBeeld Netwerkdag wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg, SCHUNCK* en de Limburgse centra voor de kunsten. Net als de InBeeld Prijs, die in 2019 weer wordt uitgereikt en waarvoor inschrijven al mogelijk is, heeft de InBeeld Netwerkdag het doel om de zichtbaarheid van de beeldende kunst in Limburg te vergroten en niet-professionele beeldend kunstenaars te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen.

Ook Cultura Venray doet hier aan mee. In samenwerking met Jeanny van Lieshout hebben we ervoor gezorgd dat de InBeeld wedstrijd in 2019 ook in o.a. Venray plaatsvindt. Daarnaast is het ook een interessante manier voor amateurkunstenaars en cursisten om creatief bezig te zijn met een onderwerp en natuurlijk veel te leren.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet