Test

Hout, steen en ijzer in de Schoolstraat

Geplaatst op: 08 maart 19

Wie de moeite neemt om de Schoolstraat uit te lopen richting het Venrays museum ziet schuin tegenover de kaasboer, een aantal etalages die ingericht zijn door creatieve Venrayse mensen. Ze tonen er een deel van hun kunstzinnige werken. Enerzijds om de Venrayse centrumbezoekers een glimlach te ontlokken; anderzijds om eens te horen wat anderen ervan vinden.

Projectleider Henk van Os licht toe: De exposities passen binnen het kader van LIHVE (Let it happen in Venray), waarbij tijdelijk leegstaande winkelpanden worden benut en zo beleving wordt toegevoegd aan het centrum van het stadse dorp.

Wat is er te zien?
Zo biedt het oude Halfords pand op de hoek van Kapelaanspad en Schoolstraat onderdak aan de LIHVE pop up galerie. De galerie is elke vrijdag- en zaterdagmiddag en koopzondag geopend. Inmiddels kun je er al de vierde grote expositie bezoeken, ingericht met werken van Frank Schijven en Safia Boulghalgh uit Melderslo. Tegenover de galerie, eveneens in het Kapelaanspad vind je in een etalage een installatie van Groep F, een zestal kunstenaars uit het midden en westen van het land onder aanvoering van de Venrayse Marie Verhoeven. Het kunstenaarscollectief verbeeldt hier het wapen van Venray op een originele wijze. In de eerdergenoemde etalages in de Schoolstraat exposeren momenteel drie Venrayse kunstenaars: Luc Bouwens, Nicole van Skipp en Carmen Lschen. Luc Bouwens laat enkele houten beelden zien. Eind mei, tijdens de Kunstroute in Holthees-Smakt, zal Luc laten zien wat hij nog meer in huis heeft. Waar Luc staat voor hout, staat Nicole van Skipp voor staal. Met metaalafval creert Nicole onder andere beestachtige constructies die de toeschouwers een glimlach ontlokken. Tot slot mag er tussen hout en ijzer geen steen ontbreken. Daarvoor tekent in de derde vitrine keramiste Carmen Lschen. De opstelling toont enkele voorbeelden van het zeer veelzijdige werk van deze kunstenares. Tot slot zie je als je de Schoolstraat terug inloopt in het oude Primerapand ook in expositie vol pracht en praal. Deze expositie bestaat uit doeken en houtsculpturen van voormalig Amba eigenaar Jan Maessen. Van abstract tot realistisch, van groot tot klein: alles is er te vinden.

Het is de bedoeling dat elke paar maanden andere creatieve mensen uit Venray en omstreken een kans krijgen om hun werk in deze etalages te presenteren. Als je ook van deze gelegenheid gebruik wilt maken, schrijf dan een mailtje naar info@culturavenray.nl. Misschien dat jouw werk dan binnenkort in Venray voor beleving zorgt!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet