Test

Geslaagde beeldhouwdagen in Engelse Tuin Venray 27 & 28 Juli 2019

Geplaatst op: 30 juli 19

Op zaterdag 27 en zondag 28 juli jl. zijn op beide dagen 12 Limburgse en Brabantse zelfstandige beeldhouwers in de Engelse Tuin, gelegen aan de Raadhuisstraat in Venray, aan de slag geweest met het werken aan hun beelden. Onder het prachtige bladerdek van de kolossale kastanjebomen hebben ze met beitel, zaag, hamer, rasp of vijl gewerkt aan hun beeld. Het was een enthousiaste groep beeldhouwers die elkaar kennis overdroegen en elkaar inspireerden. Bijna 300 bezoekers hebben de beeldhouwers actief bezig gezien en uitleg gekregen.

Ook is er genoten - door zowel bezoekers als beeldhouwers - van muzikale optredens van Ad Haans, met zijn accordeon, die zorgde voor een gezellig Frans sfeertje en van Theo van Wee, met zijn draaiorgel, afgewisseld met een spontaan optreden van een fluitspeler.

Bijzonder dit jaar was een workshop voor kinderen. Deze workshop genoot veel belangstelling. Een van de aanwezigen verwoordde haar ervaring als volgt: Voor de bezoekers een extraatje om te zien met welk enthousiasme kinderen bezig zijn met het maken van een eigen steentje. Er werd met de kinderen eerst een rondje gelopen langs de grote beeldhouwers. Kijken, kijken, kijken, naar de soorten steen, de vormen en het gereedschap. En dan zelf aan het werk. Een steentje kiezen, zacht, zoalsspeksteen of mergel. En dan komt de fantasie op gang. Oh, dat is al een beetje een pingun, dat lijktop een poes. Enkele meisjes maken een hartje van het bijna witte steentje, een beetjeroze of blauwzit in de steen. Bij de grotebeelden is ook zon steen, zegt een kind. Eenjongen kerft zijn naam. En maakt mooie groefjes. De kinderen worden echte beeldhouwertjes. Een beetje zagen, raspen, vijlen en heel veel schuren,ook polijsten om een stukje steen spiegelglad te maken. Blij, trots, na een uurtje, zelfs 2 uur geconcentreerd beeldhouwen gaan de kinderen met hun steentjes naar huis.

Volgende evenementen
Het volgend groot evenement is op zondagmiddag 22 september a.s. met een optreden van 3 Venrayse koren t.w. Sing en Singeltjes (kinderkoor van Sing) en derde Venrays koor.

Daarnaast kun je nog op donderdag 15 augustus en/of donderdag 5 september a.s. van 13.30 16.00 uur deelnemen aan de Inspiratieworkshop Kunst, Kwast en Kroniek , op zoek naar Mre Ancilla. Kosten voor deelname 7,50, incl. materiaal, koffie & thee. Opgeven via cclevers@live.nl.

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet