Test

Expositie Willy van Bakel bij Cultura Venray

Geplaatst op: 01 augustus 17

Vanaf deze week is er een expositie van Willy van Bakel te zien in de kantoorruimte van Cultura Venray in het centrum van Venray. Cultura Venray biedt haar ruimte aan om regionale kunst tentoon te stellen. Het werk van Willy van Bakel is tot 28 september 2017 te zien in het Schoutenstraatje 15.

Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. Willy van Bakel is na de MULO ingestapt in de tweede klas van het LTS, waarna hij met een avondstudie NO akte metaalbewerking en akte handenarbeid begon. Deze laatste opleiding zette hem op het spoor van de kunst. Sindsdien hebben de kunsten hem niet meer losgelaten en nog steeds is Willy hierin actief. Na zijn beroep als vakleerkracht metaalbewerking in het speciaal onderwijs, is hij als vrijwilliger gestart bij de Kunstwerkplaats. Hier kreeg hij ook de ruimte om vrij autonoom te werken en leerde hij zelfs nieuwe technieken zoals brons gieten. Bij de expositie is duidelijk te zien dat door Willys achtergrond het ambachtelijke aspect overheerst.

De expositie is vanaf 1 september 2017 tijdens de openingstijden van Cultura Venray op dinsdag en donderdag tussen 10u en 16u altijd te bezoeken. Tot 1 september kun je binnenlopen, wanneer er iemand aanwezig is.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet