Test

Expositie InBeeld 2017 bij Kunstencentrum Jerusalem Venray

Geplaatst op: 08 mei 17

Afgelopen maanden zijn amateurkunstenaars uit Limburg volop bezig geweest voor de provinciale wedstrijd InBeeld. Zo ook lokale amateurkunstenaars uit de regio Venray.Bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray vindt van 13 mei t/m 9 juni 2017 een van de zeven regionale voorronde-exposities plaats. In totaal 47 kunstwerken, die samen een mooie representatie vormen van het thema Stille levens, zijn hier te bezichtigen. De opening wordt verricht op vrijdag 12 mei om 19.30 uur door wethouder Lucien Peeters.

InBeeld is een nieuwe, provinciale wedstrijd voor de beeldende amateurkunst. InBeeld wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse kunstencentra. Telkens zal een ander thema het vertrekpunt vormen. Beginnend met het thema Stille levens waren alle beeldende associaties mogelijk, van het inmiddels van alle tijden klassieke stilleven tot en met vrije persoonlijke representaties. Tussen de inzendingen zaten veel schilderijen, maar bijvoorbeeld ook keramische werken, houtsculpturen en textiele werkvormen.
Het doel van InBeeld is niet-professionele kunstenaars te stimuleren hun talent te ontwikkelen en hen een podium te bieden. Bovendien wordt de beeldende amateurkunst in Limburg meer zichtbaarheid gegeven door haar letterlijk in beeld te brengen.

Er zijn werken te zien van amateurkunstenaars in de leeftijd van 12 t/m 86 jaar. Een vakjury beoordeelt de komende tijd alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Bij iedere voorronde-expositie kan ook het publiek meestemmen. Er wordt op zeven plaatsen in Limburg een voorronde-expositie georganiseerd door centra voor de kunsten. Per voorronde gaan drie regiowinnaars door naar de finale. Deze werken zijn van 17 juli t/m 6 augustus 2017 te zien in Centre Cramique te Maastricht. Tijdens de opening op 16 juli 2017 worden de drie winnaars van InBeeld 2017 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro.

Tijdens de openingstijden van het Kunstencentrum Jerusalem is de InBeeld-expositie te bezichtigen. Het Kunstencentrum is op doordeweekse dagen geopend van 09.00u t/m 17.00u. Je kunt er geheel vrijblijvend binnenlopen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet