Test

Een Pop-Up galerie in Venray: Aanrader!

Geplaatst op: 30 juli 18

In Venray is sinds twee weken een Pop-Up galerie geopend. Een Pop-Up galerie is een (tijdelijke) galerie in een leegstaand pand, die door Cultura Venray in samenwerking met Henk van Os is gerealiseerd. Voor de opening en eerste expositie werden een aantal kunstenaars benaderd die hun sporen op het artistieke vlak inmiddels verdiend hebben. Bewust, want we wilden graag een geweldige aftrap van onze Pop-Up galerie en vonden snel deze mensen bereid!

De aftrap is inderdaad geweldig geworden. Het eerste weekend trokken we meer dan 500 bezoekers, daar mogen we als initiatiefnemer n als Venray zeker trost op zijn. We hoorden uitsluitend positieve reacties. Varirend van; Eindelijk gebeurt er wat op kunstgebied in het centrum tot Venray biedt een heel andere aanblik door jullie bemoeienissen. Dank daarvoor. Dit tovert natuurlijk alleen maar een grotere glimlach op ons gezicht!

Het tweede weekend leverde zo mogelijk nog mooiere uitspraken op. Twee daarvan mag ik jullie niet onthouden. De eerste uitspraak In alle 30 jaren dat ik elke kunstmanifestatie heb bezocht en elke expositie heb gezien, heb ik nog nooit zoiets moois bij elkaar gezien, complimenten. De tweede kunstenaar gaf als voorbeeld Als je geblinddoekt hier binnen wordt gezet en je moet op de tast wat uitzoeken, dan loop je altijd met iets geweldigs naar buiten! Nou, daar werden we best wel even stil van.

Doe mee!
Met respect voor alle culturele initiatieven waar we altijd graag aan mee werken, ervaren we wel dat onze galerie in een behoefte voorziet. Bij deze een grote DANKJEWEL aan de kunstenaars die hun werk bij ons tonen. In september gaan we verder met een aantal nieuwe kunstenaars, bij deze nodigen we je graag uit. Daarnaast zijn we nog op zoek naar mensen die dit initiatief helpen voort te bestaan, n mogelijk nog beter op de kaart zetten. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar centrumvisie@culturavenray.nl.

 

-Martin Manders, teamleider Cultura Venray-

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet