Test

Draag de Volmolen een warm hart toe

Geplaatst op: 15 september 17

Op dit moment is het project van de Volmolen in de Loobeek hot topic. Dit project is genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2017, een publieksprijs met een mooi geldbedrag als hoofdprijs. Wil je dit project een warm hart toedragen? Breng dan je stem uit en maak kans op een mooie prijs!

Achtergrondinformatie
Het project van de Volmolen in de Loobeek (Venray) draait om het oude ambacht, de geschiedenis en de traditie. De wol van de schapen die in de Peel graasden werd deels verhandeld, gesponnen, geweven en veredeld tot vilt. Het maken van vilt gebeurde in een volmolen. Een molentype dat wij terug willen brengen in West-Europa. Bij vollen wordt de wol met door waterkracht aangedreven houten hamers urenlang geplet zodat vilt ontstaat, dat vroeger gebruikt werd voor kleding. Omdat bij dit proces onder meer urine gebruikt werd stonk een volmolen dan ook een uur in de wind en was de molen bijna altijd buiten de dorpsgrenzen gebouwd. Daarom komt ook deze volmolen buiten het dorp te liggen.
De volmolen die in Merselo gebouwd wordt, zal aangedreven worden door water van de Loobeek en wordt bij de plek met het grootste verval gerealiseerd. Het volmolenwerktuig wordt gebouwd naar authentiek model. Bezoekers krijgen straks workshops aangeboden waarbij een deel van het proces van vollen beoefend kan worden. Met het geld van de BankGiro Loterij Molenprijs kan deze unieke volmolen in het prachtig heringerichte Loobeekdal gebouw worden. En de volmolen is dan zo uniek, dat je deze alleen in Venray ziet.

Hoe kan ik stemmen?
Voor elke stem zal de organisatie 1,- uitkeren. Je kunt geheel vrijblijvend stemmen via https://www.molens.nl/volmolen/. Een kleine moeite, maar een grote steun voor het project!

Daarnaast maak je als stemmer ook kans op mooie prijzen. Zo verloot de Hollandse Molenstichting onder alle stemmers een hoofdprijs voor 6 personen, een VIP-weekendarrangement in een molen. Daarnaast verloot Stichting Loobeek 10 keer een wandeling voor 2 personen met de schaapskudde, inclusief gids en picknick/lunch, onder de personen die op de volmolen gestemd hebben. Stuur daarvoor de bevestigingsmail door naar info@loobeek-merselo.nl.

Met jouw stem wordt er binnenkort weer vilt geslagen met deze unieke volmolen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet