Test

Digi Ontdekdag bij BiblioNu

Geplaatst op: 05 december 17

Bezoek de Makersbuzz op dinsdag 12 december. Dinsdag 12 december is een stakingsdag bij het basisonderwijs. Weet je nog niet wat je moet doen deze dag? Je hoeft je echter niet te vervelen. Kom naar de bibliotheek en doe mee met leuke workshops over programmeren, 3D printen of geef je creativiteit een kans met het maken van een stopmotion filmpje.

Open inloop
Van 11.00 15.00 uur staat de Makersbuzz voor de deur bij de bibliotheek aan de Merseloseweg 59. In deze mobiele makersplaats ontdek je 21ste eeuwse technieken. Tijdens de open inloop in de bibliotheek zijn er techniekdemonstraties en maak je kennis met verschillende apparaten en hun mogelijkheden. Kijk hoe een 3D printer een print in laagjes opbouwt. Of ga aan de slag met Stop Motion. Je bedenkt het plot, de personages en de achtergrond van een verhaal. Dit alles ga je vervolgens maken van klei, lego en papier. Daarna wordt het verhaaltot leven gebracht met de Ipad waarbij foto's door middel van een app omgezet worden in een uniek stop-motion filmpje.

Workshops
Met de robots Mindstorms leer je spelenderwijs problemen op te lossen door creatieve vaardigheden in te zetten. Hier komt programmeren en een stukje ICT bij kijken.
Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen. Er is genoeg te doen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet