Test

Dialoog Tweedaagse in Schouwburg

Geplaatst op: 28 oktober 19

Aan de liefhebbers van de dialoog n aan de organisaties die de afgelopen jaren de Week van de Dialoog hebben ondersteund. Vrijdagmiddag 1 en zaterdagmiddag 2 november is in de schouwburg de 1e editie van de Dialoog-tweedaagse. Aan meerdere tafels tegelijk! Het thema van 2019 is 'Tradities'. Om deel te nemen word je gevraagd je aan te melden via www.venrayindialoog.nl.

Week van de Dialoog wordt Tweedaagse
Om de dialoog bij een breder publiek onder de aandacht te brengen, draagt de werkgroep bij aan de landelijke Week van de Dialoog. Dankzij de gastvrijheid van vele Venrayse organisaties werden sinds 2012 in de eerste week van november op verrassende locaties (van de Rooyse Wissel tot het Odapark) dialogen gehouden. Deze opzet hebben ze dus vernieuwd! De wens is om alle deelnemers jaarlijks doen 100 inwoners mee op n centrale en aansprekende locatie te ontvangen en bijeen te brengen, zodat zij letterlijk de kracht van de dialoog ervaren.

Schouwburg Venray partner van de Dialoog-tweedaagse
De Schouwburg heeft de wens voor n centrale locatie ingevuld. Paul Franssen stelt de foyer van de eerste verdieping vrijdagmiddag 1 n zaterdagmiddag 2 november ter beschikking aan Venray in Dialoog. De inloop is vanaf 13.30 uur. De dialooggesprekken starten om 14.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Aansluitend is er de gelegenheid om samen een drankje te nuttigen.

Tradities
Het gespreksthema van 2019 is Tradities. Een breed thema, waar ieder mens ervaring mee heeft en alle deelnemers aan de Dialoog-tweedaagse dus mee uit de voeten kunnen. De gesprekken kunnen alle kanten op gaan. Net waar de deelnemers aan tafel interesse in hebben. Denk aan: knellende tradities, oude en moderne tradities, familietradities, culturele tradities, Nederlandse tradities, Limburgse of Venrayse tradities, tradities binnen schutterijen en gilden, sporttradities, religieuze tradities en dorpstradities.
Het thema nodigt deelnemers uit om een rijk gesprek te voeren, goed naar elkaar te luisteren en zaken vanuit verschillende perspectieven te leren bekijken. Venray in Dialoog nodigt alle inwoners van harte uit om deel te nemen.

Beschermheer burgemeester Hans Gilissen
De organisatie heeft de burgemeester uitgenodigd. De burgemeester doet op zaterdagmiddag mee aan n van de tafels. Je maakt dus kans om 2 november bij Hans Gilissen aan tafel te zitten voor een mooi gesprek. Voor de Peel en Maas van 17 oktober heeft de organisatie haar beschermheer genterviewd.

Vooraf aanmelden
Inschrijven via de website www.venrayindialoog.nl of per mail aan info@venrayindialoog.nl.
Deelname, koffie en thee is kosteloos. Het drankje na 16.30 uur is voor eigen rekening.
Ook telefonische aanmelding is mogelijk: 06 50 62 58 16 (ook per voicemail of SMS) en op 23, 24, 28 en 31 oktober via 06 - 29 11 84 20.

De kracht van dialoog
De aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers en het Pentagon waren voor een groep Rotterdammers de aanleiding om als stadsbewoners op een meer begripvolle manier met elkaar in contact te komen. Dit als tegenwicht voor het effect van de aanslagen, die zich ook in Nederland manifesteerde; de maatschappij raakte door angst en vooroordelen verdeeld. Rotterdam in Dialoog introduceerde - een jaar na de aanslagen in de VS - de dialoog om mensen weer met elkaar te verbinden, want de kracht van dialoog is dat deelnemers al luisterend naar elkaars ervaringen en dromen dichter bij elkaar komen.

Venray in Dialoog
Vanaf 2002 verspreidt dit Rotterdamse burgerinitiatief zich over Nederland en Belgi. Gerard van den Buijs nam het mee vanuit Tilburg en binnen enkele jaren ontstond ook in Venray een vaste kern van vrijwilligers die zijn opgeleid tot gespreksleider. Zij promoten de dialoog als verbindende gespreksvorm. Dat doet de werkgroep Venray in Dialoog onder meer met het maandelijkse Dialoogcaf bij Goesting en met de Dialoog-award, een wisseltrofee voor een inwoner of organisatie die de dialoog stelselmatig toepast.

De organisatie hoopt jullie 1 of 2 november aan tafel te ontmoeten!
Namens Venray in Dialoog: Gerard van den Buijs, Dagmar Mathijssen, Leonie Boeyen, Amina Sebbar, Sjef Wester, Mia Tielen, May Peerenboom, Wim Thielen, Asmaa Darkaoui, Nicky Vievermans, Leny Thielen en Wilco van der Bas

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet