Test

De kunstige wereld van Emmie Nieszen-Bekelaar

Geplaatst op: 30 april 18

Na de blog van Artist in Residence, Wim Moorman, geven we graag het woord aan een beeldend kunstenares. Venray barst van de creatievelingen, waar Emmie NIeszen-Bekelaar er een van is. Zij stelt zich graag aan jullie voor:

Mijn naam is Emmie Nieszen-Bekelaar. Ik ben 68 jaar en woon sinds 1993 met veel plezier in Grubbenvorst. Op mijn 61e kreeg ik de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan waarvan ik dankbaar gebruik heb gemaakt. Als kind/puber heb ik veel en graag getekend maar dit raakte op de achtergrond door de omstandigheden: huwelijk/kinderen/werk. De wens om het tekenen weer op te pakken is wel altijd blijven bestaan. Nadat ik met vervroegd pensioen ben gegaan kreeg ik meer vrije tijd en toen kon ik deze wens waarmaken. Ik ging op zoek naar een goede teken/schildercursus en kwam terecht bij het Kunstencentrum Jerusalem in Venray. Sinds 2012 hier heb ik les van Jeanny van Lieshout. Het tekenen/schilderen gaat met vallen en opstaan maar het lukt Jeanny toch altijd om te motiveren en door te gaan.

De grootste inspiratie haal ik uit het kijken naar mensen en dieren en het is voor mij een uitdaging om deze karakters met hun emoties vast te leggen. Het liefst werk ik met houtskool, pastelkrijt en olieverf. In de periode van maart t/m juni 2018 exposeer ik met 18 schilderijen/tekeningen in het Wijkcentrum MFC Brukske te Venray. De werken zijn te zien op de begane grond en op de 1e etage. Het wijkcentrum is van maandag t/m donderdag geopend van 09.00u t/m 22.00u en op vrijdag van 09.00u t/m 18.00u."

- Emmie Nieszen-Bekelaar -

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet