Test

Daarboven in die toren.

Geplaatst op: 26 juni 19

Trap voor trap loop je omhoog. Per verdieping word je meegenomen in een andere wereld vol verhalen over historie. Tot je de laatste treden bereikt hebt. Je stapt van de trap af en komt uit bij een open verdieping. Een verdieping met tal van mooie en adembenemende uitzichten waar wel zwarte netten voor de ramen hangen. Want h die vogels, die vogels. En adembenemend is het, niet alleen het mooie uitzicht over Venray, maar ook als je omhoog kijkt. De grote statige klok hangt in het midden, maar daaromheen hangen wel 50 andere klokken. De een wat groter dan de ander met allemaal een andere sound.

Als leek op het gebied van de Grote Kerk in Venray heb ik nog net niet met mijn mond open staan kijken. Toen ze mij vertelden 'Marloes, zullen we het Cultuurtje opnemen onder het carillon'? dacht ik, ja is goed hoor. Ik ging er eigenlijk vanuit dat dit hetzelfde zou zijn als in de kerk in Well: het carillon gewoon in de kerk. Toen wist ik nog niet dat ik eerst 172 treden op moest om bij het carillon van de Grote Kerk in Venray te komen. Een flinke klim, ook voor iemand met een topconditie, maar echt zeer zeker de moeite waard voor iedereen!

Denk je nou, ik wil dit ook? Iedere week wordt er een rondleiding gegeven. Neem hiervoor even contact op met het Carillon zelf. Heb je hoogtevrees en durf je dit niet zo goed? Bekijk dan even ons Cultuurtje van juni 2019!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet