Test

Cultuurcaf Live: het zomercaf van Venray

Geplaatst op: 05 juni 18

Wanneer je mag doen wat je graag doet (en dat ook nog als werk), heb je vaak van die leuke hersenspinsels die ook nog eens tot waarheid gemaakt kunnen worden.
Ik geef een voorbeeld:

Het is een doodnormale werkdag, wanneer Peggy hyper naar binnenstormt bij Cultura Venray. Ik kijk haar aan en verklaar haar bijna voor gek. Maar hee, er zal vast wel een uitleg komen. En daar komt het hoor. Met een waterval aan woorden licht Peggy mij in over haar leuk brainstormsessie van die ochtend. Het begint allemaal met de conclusie dat het culturele veld in Venray in de zomer wel een culturele boost kan gebruiken. De culturele organisaties hebben (bijna) allemaal zomerstop en buiten de grote instanties wordt er in vergelijking met de rest van het jaar niet veel georganiseerd. Je moet je voorstellen dat tijdens zo'n conclusie onze radartjes in het hoofd steeds sneller beginnen te draaien. Ideen poppen zo van alle kanten uit de hersenpan en daarmee ook het enthousiasme.

Dus even verder over de brainstormsessie: Wat als we nu een informeel cultuurcaf organiseren met allemaal bekende personen waar mensen in en uit kunnen lopen? Biertje erbij, cultuur op de agenda en klaar?! Iedereen aan tafel blij en de eerste ideen worden voorzichtig op papier gezet. Peggy staat nog steeds te stuiteren als ze de ideen bij ons op kantoor verteld en uiteindelijk nu weken later is het een feit: Cultuurcaf Live. Een combinatie van de Wereld Draait Door, RTL Late Night en het Top 2000 Caf, maar dan in een Venrays jasje. Bekende bands treden op, bekende tafelgasten schuiven aan en dat allemaal onder het genot van een lekker drankje.

De eerste editie vindt plaats op zondag 24 juni in samenwerking met de Schouwburg Venray en de Omroep Venray. Want de foyer van de Schouwburg is de ideale plek voor dit zomercaf en de Omroep zorgt voor een live radio-uitzending van het programma. Heerlijk, hoe gemakkelijk samenwerking kan zijn en wat je ermee kunt bereiken! In het eerste Cultuurcaf Live kun je komen genieten van bands als Human People, Lazy Chair en Joep's Kapel. Daarnaast schuiven wethouder cultuur Anne Thielen, Nienke (bekend van The Voice) en burgemeester Hans Gilissen aan als tafelgast. Kortom, redenen om zeker eens een kijkje te komen nemen deze zondagmiddag!

Zin in een relaxte zondagmiddag onder het genot van een drankje? Kom dan vanaf 14.00u naar de foyer van de Schouwburg en geniet!

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet