Test

Positieve reacties over het tweede Cultuurcaf!

Geplaatst op: 19 december 16

Afgelopen dinsdag 13 december werd het tweede Cultuurcaf gehouden: Cultura Venray Concreet. Onder het motto 'Smen staan we sterker' was niet alleen Cultura Venray aan het woord, maar waren ook verschillende culturele organisaties aan het woord. Deze organisaties lieten zien waar Cultura Venray bij hielp en wat Cultura Venray voor de organisaties betekende. Na afloop kwamen er vele positieve reacties.

Intermezzo's
Na de ontvangst met koffie en thee opende Marloes de avond met het benoemen van het programma. Hierna was het tijd voor het eerste intermezzo. Jesper Spreeuwenberg nam de bezoekers meemet zijn sfeervolle muzikale klanken. Na de presentatie van Peter volgde het intermezzo door Frits Linssen, geboren en getogen in Venray. Fervente voorstander van 't Venrods, onder het mom 'Venrods is geen dialect, maar een taal'. De avond werd afgesloten met een intermezzo van de band 'What's Left'.

[gallery link="none" ids="4041,4042,4038"]

Avondprogramma
Het programma stond in het teken van 'Cultura Venray Concreet'. Dus wat doet Cultura Venray nu precies voor Venray en omstreken? Waar zijn ze op dit moment concreet mee bezig? De eer was aan Peter om dit zo duidelijk mogelijk uit te leggen tijdens zijn presentatie. Hij nam de bezoekers mee in de wereld van Cultura Venray aan de hand van duidelijke powerpointsheets. Deze sheets zijn door Sanne omgegoten in een samenvattend boekje, wat aan het einde van de avond uitgedeeld werd. Dit boekje komt als Pdf-bestand op de site te staan.
Het tweede gedeelte van de avond bestond uit een panelgesprek met vijf verschillende cultuurorganisaties uit de gemeente Venray.De vijf vertegenwoordigers waren:Millanie van Jongerencentrum The B, Hans van het Venrays Museum, Jasper van Synthese, Carla van de Engelse Tuin en Ton van de Federatie Muziekgezelschappen Venray. Na de uitleg van Marloes, stelde iedere vertegenwoordiger zichzelf en de organisatie voor, vertelde ze de bezigheden van de organisatie en in welk opzicht Cultura Venray om de hoek kwam kijken bij de organisatie. Tijdens dit panelgesprek was er de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit de andere bezoekers. Dit werd dan ook benut, waardoor er mooie nieuwe inzichten tot stand kwamen. Zo werken Synthese en The B samen om meer jongeren in Venray te bereiken en op een plek in Venray samen te laten komen. Bijhet Venrays Museum proberen ze tegelijkertijd ook jongeren te bereiken voor het historische culturele kant in Venray. Een terechte vraag vanuit de bezoekers was: zou er in de toekomst ook een samenwerking kunnen komen tussen The B, Synthese en het Venrays Museum? Een mooie vraag, die reden gaf tot nadenken.

Na het afsluitende intermezzo van What's Left, werden de stoelen aan de kant geschoven zodat de netwerkborrel kon beginnen. Hier werd door de bezoekers volop gebruik van gemaakt. Al met al, kijken we als organisatie van het Cultuurcaf terug op een zeer geslaagde tweede editie!

[gallery ids="4043,3976,4045"]

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet