Test

Artist in Residence: Pim Steinmann aan het woord

Geplaatst op: 14 juni 18

Vanaf dinsdag 12 juni jl. heeft de nieuwe Artist in Residence Pim Steinmann zich gevestigd in 't Schoutenstraatje 15. Pim woont in Breda en is daar bezig om een 'open podium' te creren. Hij stelt zich graag aan jullie voor:

Mijn tekeningen en performances bevatten altijd een combinatie tussen warme fantasie en menselijk ongemak. Hij licht toe: In mijn performances vertel ik verhalen aan een publiek, soms duidelijk aangekondigd maar het kan ook een interventie zijn. In mijn tekeningen probeer ik een landschap te maken vanuit versnipperde herinneringen aan objecten, ruimtes en personen.

Tekenen vond ik tijdens mijn academietijd een van de fijnste dingen om te doen, tegen anderen mensen praten toen nog niet zo. Toch kwam ik erachter dat mijn beeldende werk vooral in de smaak viel nadat mensen mij hadden gesproken. Een deel van dat praten deed ik met lichaamstaal, want ook zien van hoe ik mijn werk maakte of een presentatieruimte inrichtte hielp mensen mijn werk te begrijpen. Tijdens het tekenen verzin ik automatisch veel verhalen waarvan het overgrote deel niet op papier terechtkomt. Een paar jaar terug ben ik begonnen om binnen werkpresentaties deze verhalen te vertellen. De voldoening die dat gaf heeft mij doen besluiten om te performen in de vorm van storytelling.

Veel optredens die ik heb gedaan vonden plaats op open podiums, soms gingen die goed, vaak gaat er van alles mis. Momenteel ben ik in de beginfase van het organiseren van een eigen podium-avond in mijn woonomgeving. Door dat organiseren krijg ik het thema open podium nu moeilijk uit mijn gedachten. Daarom wil ik tijdens mijn artist in residence-periode een open podium maken voor iedereen in Venray die iets wil vertellen, laten horen of laten zien. Tegelijk ga ik tekeningen maken over mijn positieve en negatieve podiumervaringen, evenals mijn droombeeld ervan.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet