Test

Adelbert Venray en Literair Caf Venray slaan handen ineen

Geplaatst op: 11 april 19

Adelbert Venray en Literair Caf Venray presenteren op maandag 29 april 2019 voor hun leden en introducees een lezing door Amerika-kenner Frans Verhagen, deze met als thema Donald Trump in de context van de Amerikaanse geschiedenis.

Frans Verhagen is journalist en publicist. Hij schreef vijftien boeken, vooral over de Verenigde Staten, zowel historisch als actueel. Zijn Geschiedenis van de Verenigde Staten (2017) is het enige Nederlandstalige handboek over de Amerikaanse geschiedenis. Verder publiceerde hij boeken over Abraham Lincoln (2014), de Founding Fathers (2016) en het meest recent De Kennedys. Americas First Family (2018). Zijn boek Begrijp jij Amerika nog? (2018) biedt een lichtvoetige rondleiding in Trumpistan. In september verschijnt De Roosevelts en in januari 2020 Het Amerikaanse presidentschap.

Naast zijn werk over Amerika publiceerde Verhagen in 2010 Hoezo mislukt? De nuchtere feiten over de integratie in Nederland. Vanuit zijn diepe kennis van Amerikaanse immigratie en integratie (hij is zelf getrouwd met een Chinees-Amerikaanse) stelt hij, dat de integratie in Nederland veel sneller verloopt dan in Amerika. Zijn interesse in de emancipatie van de Nederlandse katholieken leidde in 2015 tot een proefschrift over Charles Ruijs de Beerenbrouck, die in 1918 de eerste katholieke minister-president van Nederland werd.

Verhagens artikelen verschijnen regelmatig in de Groene Amsterdammer, de NRC, het Financieel Dagblad en in Belgi in De Standaard en De Morgen. Hij geeft geregeld commentaar op radio en televisie in Nederland en Belgi. De enige manier om de Verenigde Staten te leren kennen en erover te kunnen praten als deskundige, is om er langere tijd te wonen en te werken!

Mr. Dr. Frans Verhagen studeerde Rechten en Sociologie in Groningen en Internationale Betrekkingen aan Columbia University, New York. Hij was correspondent in de Verenigde Staten van 1983 tot 1989 voor onder meer Intermediair, VARA Radio, het Financieel Dagblad en de Volkskrant. Weer terug in Nederland was hij managing editor bij Intermediair. Tussen 1993 en 2003 gaf hij het kwartaalblad Amerika uit en daarna het tijdschrift Dakota. Op www.meiguo.nl houdt Frans Verhagen een blog bij.

Deze ongetwijfeld zeer interessante lezing door Frans Verhagen vindt plaats op maandag 29 april om 20.00 uur in de zaal van Anno 54, Raadhuisstraat 6 in Venray. De entree bedraagt voor een ieder 5,- en de zaal is om 19.30 uur open. Ook niet leden van Adelbert-Venray en Literair Caf Venray zijn deze avond van harte welkom.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet