Test

Abstracte kunstwerken met inspiratie van alledag

Geplaatst op: 31 januari 18

In de eerste blog van 2018 geeft Cultura Venray het woord aan Carla Clevers. Carla heeft vorig jaar samen met Henritte Schaeffers de aftrap gedaan van de maandelijkse exposities in het kantoor van Cultura Venray. Ze is dan ook geen onbekende in de Venrayse kunstwereld. Zo zit ze onder andere bij de kunstenaarsgroep KIK (kunst in kapel), zet ze zich in als bestuurslid voor de Engelse Tuin en laat ze ook haar individuele kunstwerken zien.

Carla exposeert namelijk in de maand februari in de bibliotheek aan de Merseloseweg in Venray. Het werk, wat ze hier laat zien, bestaat uit collages en een aantal abstracte schilderijen. De abstracte werken zijn een tweedimensionale weerslag van een driedimensionale collage. De ruimte hierin is soms nog te herkennen.
Haar werk is te herkennen aan haar abstractheid met een weerslag van wat ze meemaakt en om zich heen ziet. Er komen een aantal inspiraties in terug, zoals de Grote Kerk, kunstgeschiedenis, geloven in jezelf, persoonlijke groei, de directe omgeving. Vaak laat ze het proces maar gaan en ontstaat de collage zonder veel te sturen. Toevalligheden worden verwelkomd en kunnen juist weer toegepast worden. Er zitten veel technieken in de collages. Ze gebruikt papier, dat ze soms van tevoren bewerkt. Ze tekent in sommige collages, ze schuurt met verschillende soorten schuurpapier en ook komt de naaimachine er af en toe aan te pas.

Ben je benieuwd? De expositie is de gehele maand februari te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Wees welkom!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet