Test

Aan de slag als kunstenaar: Danjelle Creemers

Geplaatst op: 11 februari 19

Sinds een aantal weken is Danjelle Creemers bezig als Artist in Residence in het Schoutenstraatje. Wij vroegen haar om kort iets te vertellen over haar bezigheden:

Hallo,

Mijn naam is Danjelle Creemers, ik ben 21 jaar en net afgestudeerd aan de kunstacademie Artez. Ik deed hier de opleiding Fine Art (Bear). Sinds kort ben ik als kunstenaar aan het werken in het atelier in het schoutenstraatje. Tot nu toe heb ik hier vooral mijn eigen werk verder afgemaakt en zijn er nieuwe werken ontstaan naar aanleiding van deze nieuwe plek. Wat in eerste instantie een saai leegstaand pandje leek te zijn, heeft deze plek mij toch wat nieuwe werken opgeleverd. In mijn werk ben ik op zoek naar de combinatie van de schilderijen van mijn opa die als inspiratie bron worden gebruikt en hoe ik dit verwerk in mijn eigen werk. Zo kijk ik naar een stukje traditionele schilderkunst en combineer ik deze met mijn eigen conceptuele kunst. Hierbij gebruik ik stillevens, landschappen, fotografie (polaroids) en houtsneden. Zo zijn er verschillende lagen te vinden in mijn werk die gaan over het verdwijnen en verschijnen van meerdere voorafgaande gebeurtenissen. Waardoor ik uiteindelijk uitkom op de kunstwerken die te zien zijn in dit atelier.

Voor meer informatie over mijn werken, verwijs ik je door naarmijn website.Op deze website zie je fotos van mijn werk. Hier zijn een aantal onderdelen te zien, zoals de installaties die zijn gemaakt op verschillende exposities waarin mijn werk wordt tentoongesteld. Verder kun je de individuele werken zelf zien op de pagina Stillevens, dit zijn schilderijen in combinatie met houtsnedes, ze variren in maat van 20x30cm tot 100x120cm.Elk stilleven van mij heeft zijn eigen kleurvlak, hierin blijft het stilleven bestaan op een andere manier om zo samen te werken in een geheel, deze kleurvlakken zijn gecreerd met een computerprogramma om zo de kleuren van een werkje te mengen tot een effen kleur, deze werken zijn te zien in de categorie monochromen. En dan zijn er nog polaroids te vinden. Vaak zijn dit beelden van gensceneerde stillevens of landschappen. Deze worden vaak ingezet bij het maken van nieuwe schilderijen als een soort schetsen. Maar worden ook af en toe gebruikt als op zichzelf staande werken.

Veel kijkplezier!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet