Test

Literair Caf Venray aan het begin van het dertigste literaire seizoen.

Geplaatst op: 12 september 22

Ook al zitten sommigen wellicht nog midden in hun zomervakantie, het is  toch goed om alvast vooruit te kijken naar het nieuwe culturele en literaire seizoen, plannen te maken en data vast te leggen. Literair Café Venray wil daarom nu al van het programma van de schrijversbijeenkomsten in het seizoen 2022-2023 op de hoogte brengen en aansluitend ook nog enkele andere onderwerpen en mededelingen onder de aandacht brengen.                                                                                                             

We starten ons literaire seizoen op zondag 9 oktober met de schrijver Auke Hulst. Hij debuteert in 2012 met Kinderen van het ruige land. Zijn meest recente boek Mitsokoshi  Troostbaby Company wordt genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2022.                                                                                           

Op zondag 13 november komt Jan van Mersbergen. Een productieve en innovatieve schrijver, die in 2014 de Bordewijkprijs ontvangt voor De laatste ontsnapping. In 2021 verscheen Een goede moeder, dat behalve een getraumatiseerde moeder-kindrelatie ook het zorgstelsel onder de loep neemt.    

Op zondag 12 februari 2023 ontvangen wij Emma Curvers. Zij groeit op in Zuid- Limburg. Haar debuutroman Iedereen kan schilderen (2014) leidt tot veel commotie in haar stamgezin. In 2021 schrijft zij Melktanden, dat handelt over emoties in een open relatie.                                                                

Op zondag 12 maart 2023 is Gerbrand Bakker onze gast. Wie heeft Boven is het stil uit 2006 niet gelezen? Het boek is ook verfilmd. Naast vele andere romans schrijft hij in 2022 Kapperszoon, dat gaat over rouwverwerking.                                                                                                                                        

Deze lezingen van en met deze vier schrijvers staan gepland om 11.00 uur in het Theehuis van het Odapark aan de Merseloseweg 117 in Venray.        

Op maandag 9 januari 2023 staat er, na twee jaren Corona, weer een lezing in samenwerking met de Adelbertvereniging-Venray op het programma. De gastspreker op deze avond is nog niet bekend, maar zal te zijner tijd en tijdig bekendgemaakt worden.

Ook met  BiblioNu Venray heeft Literair Café Venray de samenwerkingsbanden verder aangehaald. Dit betekent, dat de seizoenpashouders van Literair Café Venray in het komende seizoen, evenals de leden van BiblioNu, € 2,50 euro reductie krijgen op de entreeprijs voor betaalde lezingen van BiblioNu Venray. Leden van BiblioNu krijgen op vertoon van hun BiblioNu-ledenpas dezelfde korting op de entreeprijs van € 12,50 van de schrijversbijeenkomsten van Literair Café Venray in het seizoen 2022-2023 en betalen dus slechts € 10,- .  

Tenslotte wijst Literair Café Venray alvast op haar dertigjarig jubileum in 2023. Dit heugelijke feit wil het op 22 september 2023 gaan vieren met een mooi ‘literair’ programma. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart en alle nieuws hierover hoort u te zijner tijd. 

Wellicht dat dit voldoende reden voor u is om (weer) seizoenpashouder van Literair Café Venray te worden voor het seizoen 2022-2023. Het tarief is hetzelfde gebleven, € 40, -. De seizoenpas is overdraagbaar aan een ander, als u zelf niet kunt gaan. U kunt zich weer aanmelden door het bedrag van € 40,- over te maken op bankrekeningnummer NL46 RABO 013 25 94 250, t.n.v. Stichting Literair Café Venray, o.v.v. seizoenpas 2022-2023, uw naam, adres en e-mailadres; Uw seizoenpas wordt dan  samen met de flyer met het nieuwe literaire programma, bij u thuis bezorgd. De programma-flyers liggen  binnenkort ook weer op de bekende culturele plaatsen in Venray om mee te nemen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet