Test

cultuurcoach

Geplaatst op: 16 juni 22

Cultuurcoach 

Soms vallen dingen precies op hun plek. Alle puzzelstukken passen en de seinen staan op groen. Je hoeft alleen nog maar de stap te zetten. Ergens in maart lees ik in een gedeeld bericht van een vriend op Social Media dat Cultura Venray op zoek is naar een cultuurcoach. Het geschetste profiel waaraan de kandidaat dient te voldoen past mij zo goed dat het voelt alsof ik in de spiegel kijk.  

Cultuurcoach… Iemand met een warm hart voor kunst en cultuur. Een verbinder die anderen kan enthousiasmeren en helpen hun culturele activiteiten te ontplooien… 
Als je al je hele leven in bandjes speelt, grafisch ontwerper bent, poëzie, proza en songteksten schrijft, muziek componeert en daarbij de drive hebt om anderen daarin enthousiast te maken dan zou je hiervoor toch zeker wel in aanmerking moeten komen?   

Met het schrijven van de sollicitatiebrief neem ik voor mezelf al afscheid van een 30-jarige carrière in de grafische industrie. Geen lichtvaardig besluit maar het voelt goed. Als ik deze kans niet grijp dan zal ik er de rest van mijn leven spijt van hebben. 

In het gesprek dat volgt wordt mijn motivatie dan ook helemaal begrepen. En op de vraag hoe ik mezelf als Horstenaar zie functioneren in het Venrayse kan ik antwoorden dat ik mijzelf juist erg verbonden voel met deze gemeente; Ik heb er op de middelbare school gezeten, ik heb er vrienden wonen en ben getrouwd met een Oirlose. Daarbij ben ik voor de eerste keer vader geworden in het Venrayse ziekenhuis, iets wat een band smeedt voor het leven! 

Eind vorig jaar werd mijn muzikale geesteskind, Rockopera Eve, Storm is Coming opgevoerd in Schouwburg Venray. Een 100 koppige bezetting speelde het verhaal en de composities en zong de teksten die in mijn hoofd waren ontstaan. Het gevoel van voldoening was onbeschrijfelijk. Zo’n ervaring gun ik iedereen. 

Bent u nu ook actief als kunstenaar, muzikant of schrijver? Of bent u toneelspeler of misschien zelfs fotograaf?  En heeft u daarmee ook grote plannen? Dan wil ik u daarbij graag van dienst zijn. 

 Ik heb de baan namelijk gekregen!  

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet