Test

Steun! Leven met een Schaduw.

Geplaatst op: 29 april 22

Help jij mee om de documentaire Leven met een Schaduw te realiseren?

Een indringend familieportret over de rauwe kanten van onverwacht verlies.

De achtergrond

Blitterswijck. Het dorp waar ik ben opgegroeid. Een hechte gemeenschap van ruim duizend inwoners in het noorden van Limburg. Een dorp waar je zorgeloos kind kunt zijn en waar iedereen elkaar kent. Maar ook het dorp wat op 3 maart 2017 even tot stilstand kwam.

Wilbert Ingenpass - verenigingsman in hart en nieren - wordt dood gevonden in de kelder van zijn eigen huis. Door zijn kinderen. Vastgebonden en met een zak over zijn hoofd. Er zijn sporen van een inbraak. De kinderen zijn op dat moment 13, 15 en 17 jaar oud.

Verbijstering, onmacht en verdriet strijden om voorrang. Vijf jaar later zijn er nog geen antwoorden op de meest prangende vragen. Wat is er met Wilbert gebeurd, wie was erbij en waarom? De vragen blijven onbeantwoord.

De documentaire

Het verhaal raakt me, het gezin raakt me. Hun positiviteit en hun veerkracht. Zij laten deze laatste dag niet hun leven beheersen.

'Ja, we kunnen ermee omgaan. Maar vooral omdat we focussen op het leven. Het zou zo oneerlijk zijn als we ons leven laten bepalen door die laatste dag.'

De documentaire gaat over de rauwe kanten van onverwacht verlies. Over hoe je als kind omgaat met een afschuwelijke gebeurtenis op de drempel van volwassenheid. Dat je zelf een keuze hebt hoe je omgaat met onverwacht verlies.

'Het is vooral moeilijk als mensen je verhaal niet kennen. Als mensen er op een feestje naar vragen kan de hele avond in beslag worden genomen door dit verhaal.'

De documentaire laat zien dat Leven met een Schaduw ook mooie kanten heeft

Er is nog hulp nodig. Steun lokale makers en geef, zodat deze docu er komen kan!

klik hier om te doneren

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet