Test

Altijd al willen meespelen bij een professionele opname? Nu is je kans!

Geplaatst op: 25 februari 22

Altijd al willen meespelen bij een professionele opname? Nu is je kans!

 

Na een succesvol concert in het najaar tijdens de LBM Blaosmuziek-daag met als thema ‘Amerika’ gaat het LBM Jeugdorkest nu drie muziekstukken opnemen. Op zondag 20 maart en maandag 18 april wordt gerepeteerd en zullen de opnames plaatsvinden. Beide dagen wordt er van de middag tot de avond gewerkt in het Muziekhuis in Weert. Op het programma staan drie compositieopdrachten voor harmonie en fanfare die de dirigent van het LBM Jeugdorkest, Bart Deckers, geschreven heeft in opdracht van de LBM: ‘Capriccio’, ‘Koschei de Onsterfelijke’ en ‘Rhapsody for Friends’. De opnames van het LBM Jeugdorkest zullen daarbij als voorbeeld dienen en beschikbaar zijn via onder andere YouTube. Bij de stukken zullen ook enkele solisten meespelen.

 

De repetitie- en opnamedagen zullen plaatsvinden in het Muziekhuis Weert, Schuttebeemd 132 in Weert en zien er als volgt uit:

Zondag 20 maart
14.30 uur | inloop muzikanten LBM Jeugdorkest
14.45 uur | start repetitie en eerste opnames
15.45 uur | aankomst solisten en pauze
17.30 uur | einde repetitie

Maandag 18 april (2e Paasdag)
13.15 uur | inloop muzikanten LBM Jeugdorkest
13.30 uur | start opnamesessie
14.30 uur | aankomst solisten en pauze
17.00 uur | einde opnamesessie

 

Aanmelden

Aanmelden kan via www.lbmblaasmuziek.nl/lbm-jeugdorkest-project-opnames-compositieopdrachten. De inschrijving sluit op donderdag 10 maart.

 

Over het orkest

Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten uit de hele provincie bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Deze verdere ontwikkeling van hun talent kunnen ze vervolgens weer meenemen naar hun eigen muziekvereniging. Andere doelstellingen van dit projectorkest zijn de promotie van de blaasmuziek en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt. Een uitvoering van het LBM Jeugdorkest staat garant voor interessante concertprogramma’s gebracht met veel speelplezier en een aanstekelijke energie voor muzikanten en publiek! 

 

Het LBM Jeugdorkest is in de basis een harmonieorkest dat beperkt wordt aangevuld met bugels en sopraansaxofoons. Het is samengesteld uit enthousiaste, gedreven en muzikale jongeren die over een speelniveau van minimaal Hafa-C beschikken. Jongeren vanaf 15 jaar en lid zijn van de bij de LBM aangesloten verenigingen kunnen zich opgeven. Sinds 2018 is Bart Deckers de dirigent van het LBM Jeugdorkest.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet