Test

Historisch prieel Odapark hersteld

Geplaatst op: 18 februari 22

Odapark moest vanwege corona de deur gesloten houden, maar achter de schermen werd er hard gewerkt!
 
Ooit was Odapark het domein van de Zusters Ursulinen uit Venray, die het park gebruikten als wandel- en speelpark voor de meisjes die op hun pensionaat verbleven. De meisjes konden op vrije dagen rennen en ravotten tussen de bomen, terwijl de Zusters een oogje in het zeil hielden vanuit het Theehuis, nippend aan een kopje Earl Grey.
 
Verspreid door het park lagen een aantal prieeltjes, waar men tijdens een wandeling kon schuilen voor de regen, of al zittend kon genieten van de natuur. Deze prieeltjes raakten in verloop van tijd in verval. Alleen de door groen overwoekerde ruïnes herinnerden nog aan hun locatie. Enkele jaren terug werd al een van die prieeltjes opgeknapt en de afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan het herstel van een tweede prieeltje, gelegen aan de bosrandzone bij de Westsingel.
 
Met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en sponsoren Venterra, Architectenbureau Olieslagers en Joop Goossens Civiele Techniek hebben de kundige vrijwilligers van Odapark het historische fundament verstevigd, een nieuwe basis gemetseld en deze daarna voorzien van een houten dakconstructie. Met het oog op het historische karakter en duurzaam materiaalgebruik is er zoveel mogelijk gewerkt met bestaande bouwmaterialen.
 
Het prieeltje ligt in een rustige hoek van het bos. Het is daarmee de perfecte plek om de eekhoorns in het park te bekijken, of een zeldzame vogel te spotten. Word je overvallen door een plotse regenbui, kom dan gerust even schuilen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet