Test

Nederland leest

Geplaatst op: 02 november 21

Maandag 1 november is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland gestart: Nederland Leest, met het geschenkboek De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft BiblioNu tijdens Nederland Leest cadeau aan haar leden.

De wandelaar van Adriaan van Dis         
Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen.

Lezing Voor de liefde emigeren naar Myanmar 
Sanne Spee, geboren en getogen in Venray, werd in 2017 verliefd op iemand in Myanmar en besloot er te blijven. Ze kon direct aan de slag als docent Engels en met vallen en opstaan vond ze haar weg in dit voor velen onbekende land. Ze trouwde en samen kregen ze in 2019 een zoontje. De militaire staatsgreep op 1 februari jongstleden zette echter hun leven op zijn kop. De sfeer werd grimmig en onveilig dus besloot ze met man en kind terug te verhuizen naar Nederland.  

Tijdens de lezing blikt ze terug op de afgelopen vier jaar. Hoe ze in Myanmar terecht kwam en hoe zij het ervaarde om als expat in dit conservatieve, boeddhistische land te wonen, dat nog maar pas een democratie was geworden. Ze vertelt anekdotes over haar traditionele bruiloft, de culturele verschillen op het werk en in de privésfeer met haar man en schoonfamilie, de uitdagingen van het leven in een tropisch ontwikkelingsland en ze gaat in op de huidige situatie aldaar en waarom ze nu weer terug zijn in Venray. De gratis lezing is op vrijdag 26 november van 19.30 tot 21.00 uur in de bibliotheek Venray. Aanmelden via de activiteitenbutton op biblionu.nl

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet