Test

Schijt aan de Grens opent in oktober met tweedaags najaarsprogramma

Geplaatst op: 06 september 21

Schijt aan de Grens overschrijdt niet alleen grenzen, maar ook de kalender. Het grensoverschrijdend cultuurfestival vindt in 2021 én in 2022 plaats. Zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021 opent Schijt aan de Grens met een najaarseditie, die de opmaat vormt voor het grote festival dat plaats gaat vinden op 3 en 4 september volgend jaar. Het thema van de 4e Schijt aan de Grens is ‘Grenzeloos Verlangen’.

In Overloon is het zaterdag 23 oktober te doen. Op de vertrouwde locatie ’t Helder wordt tussen 13.00 en 17.00 uur het thema ‘Grenzeloos Verlangen’ in al z’n facetten vertaald. Zondag 24 oktober staat in de foyer van de Venrayse schouwburg de live praatshow ‘Schijt draait doorrr!’ op het programma.

Knuffelen, muziek en LimBra-snacks in Overloon
Ons thema van heeft natuurlijk een link met de covid-pandemie. Iedereen heeft zijn verlangens, vóór, tijdens en na corona. Wie smacht naar lichamelijk contact kan zaterdag terecht op de binnenplaats van ’t Helder bij de grenzeloze knuffelwand en bij twee speciaal daarvoor opgeleide en ingehuurde knuffeldames.
Andere verlangens? Maak ze bekend bij de tekenaar die de wensen van bezoekers op panelen in beeld brengt. Culinaire verlangens kunnen worden bevredigd bij de Snackmasters. Koks van beide zijden van de provinciegrens, Bernie Gommans uit Overloon en Roel Linssen uit Venray, ontwikkelen ter plekke een grenzeloze Brabants-Limburgse snack. Worstebrood meets zoervleis. Volgend jaar ook verkrijgbaar tijdens Schijt aan de Grens?

Beschilderde stenen
In de zaal van ‘t Helder is het muzikaal genieten zonder grenzen met Jos van Rens, Luuk Lenders en de Golden Liesjes en natuurlijk is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een drankje. Kunst is er ook te zien. Buiten staan fraai beschilderde torso’s die door deelnemers aan Schijt aan de Grens
2019 zijn gemaakt. Of leef jezelf met verf en penseel uit op stenen en keien net zoals de kinderen van de Overloonse basisschool hebben gedaan. De Boxmeerse kunstenaar Janny Hurkmans heeft veel ervaring met het beschilderen van stenen. Zij is aanwezig in ’t Helder om deelnemers te begeleiden en toont eigen werk. Janny Hurkmans werd landelijk bekend nadat zij een steen met de beeltenis van Peter R. de Vries had gemaakt die voor het goede doel werd geveild.

Stef Classens zingt en vertelt in Venray
Zondag 24 oktober verwelkomt Stan Verhaag in de Schouwburg van Venray voor de derde keer gasten voor interessante en spraakmakende gesprekken. ‘Schijt draait doorrr!’ ontstond in 2019 als succesvolle spin off van Schijt aan de Grens. Het programma van 24 oktober is deels nog een verrassing, maar in ieder geval is Stef Classens te gast. De Veulense singer-songwriter zingt niet alleen een aantal nummers, maar spreekt met Stan Verhaag ook openhartig over de mentale problemen waarmee hij heeft geworsteld. Wat doet een professionele wereldreiziger als hij door corona gedwongen thuis zit? Sjaak Lucassen, die normaliter met zijn motor onderweg is ergens op deze planeet, zit nu thuis en vertelt hoe hij daarmee omgaat. Natuurlijk zijn ook Rob Poels en Bert Albers van de partij met een gesproken column. Schijt draait doorrr! begint om 13.30 uur. De entree is gratis, maar de covid-maatregelen gelden, dus het aantal plaatsen is mogelijk beperkt.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet