Test

Odapark krijgt subsidie via Mondriaanfonds

Geplaatst op: 03 september 21

Onlangs is de uitslag van de aanvraagronde Programma’s Kunstpodia 2021 van het Mondriaanfonds bekend gemaakt. De bijdrage - ruim € 3 miljoen verdeeld over 22 kunstpodia. Het Mondriaanfonds oordeelt dat het Odapark gezien mag worden als een instelling met een inspirerend programma. Voor het Odapark betekent dit concreet dat zij zowel in 2022 als 2023 € 110.000, - ontvangen van het Mondriaanfonds.
 
Zij is enthousiast over de wijze waarop deze beeldende kunstinstelling zich verbindt met de nabije maatschappelijke context. Natuur en cultuur krijgen er een organische samenhang, waarmee de bijzondere ligging van de instelling ten volle wordt benut. De commissie waardeert het vergezicht dat Odapark schetst en zij beseft dat het enige tijd zal vergen om het voorliggende plan te realiseren. De samenwerkingsverbanden met maatschappelijke organisaties worden positief beoordeeld en het groot aantal vrijwilligers van Odapark geeft blijk van een breed draagvlak. Zij is positief over de regionale zichtbaarheid en inbedding. Het podium toont dat het bewust is van de context waarin het werkt. In de voorbeelden ziet de commissie ook terug dat het podium actief met de codes bezig is.
 
Een kleine hint van wat het Odapark allemaal gaat doen de komende 2 jaar willen ze alvast geven. Samen met Museum Van Bommel Van Dam uit Venlo trekken ze met het project Nieuwe Uitzichten de regio in: kunstenaars gaan aan de slag met creatieve oplossingen rondom vergroening, in Oostrum, Wanssum, Venray, Venlo, Tegelen, Blerick en Lomm. 
Daarnaast geven ze in onze tentoonstellingen ook een stem aan degenen die niet zo vaak gehoord worden. Zo gaat kunstenaar Eleni Kamma komend jaar aan de slag met de cliënten van KunstWerkPlaats uit Venray. Jong talent krijgt een podium tijdens de zomerworkshop Unfinished Film Festival en tijdens een nieuwe variant van Meet Me At the Park”, aldus curator Joep Vossebeld. 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet