Test

Open Call The Known Artist

Geplaatst op: 15 juli 21

Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt kunstenaars met een duidelijke band met de provincie Limburg uit om deel te nemen aan The Known Artist.

Het project
The Known Artist is een nieuw talentontwikkelingstraject voor beeldend kunstenaars en tevens een uniek samenwerkingsverband, in de provincie Limburg. Met het project wordt er een platform geboden aan jonge beeldend kunstenaars door samen met zeven andere partnerorganisaties de krachten te bundelen. Dit zijn: B32, Consulaat Generaal Düsseldorf, Destination Unknown, Flacc, Greylight Projects, Odapark en museum Van Bommel van Dam. Gezamenlijk dragen zij er zorg voor om middels the unKnown Artist nieuw en aankomend talent de voedingsbodem te geven die het nodig heeft en verdient.

In een periode van acht maanden zullen er verschillende werkbezoeken en diverse masterclasses plaatsvinden, waarbij netwerk en werken vanuit het eigen kunstenaarschap centraal staan. Evenals coaching bij het realiseren van een eigen project en de totstandkoming van nieuw werk. Het traject wordt afgesloten met een eindmanifestatie in het Odapark te Venray waar de opbrengsten uit het traject zichtbaar worden gemaakt. Deelname aan het traject is kosteloos.

Meer over de inhoud van het project vind je hier

Voorwaarden

  • Je hebt een aantoonbare relatie met de provincie Limburg (bijvoorbeeld geboren, woonachtig en/of actief/werkzaam in).
  • Je hebt een opleiding met een beeldende kunst-curriculum, HBO of Master, afgerond. Een opleiding met een overwegend autonoom karakter heeft hierbij een pré.
  • Je bent minimaal al 1 jaar werkzaam geweest als beeldend kunstenaar.
  • Je bezit een leergierige en ondernemende houding.

Deelname
Voor de eerste editie zijn wij op zoek naar vijf deelnemers. Wil jij als beeldend kunstenaar deelnemen aan het traject van The Known Artist en voldoe je aan bovengenoemde voorwaarden? Meld je dan uiterlijk zondag 15 augustus 2021 aan door een e-mail te sturen naar onze adviseur beeldende kunst Eddy Thonon: eddythonon@hklimburg.nl en stuur daarbij het volgende in:

  • Een motivatie van maximaal 600 woorden. Beschrijf hierin beknopt wat je leerwensen zijn en hoe het traject zal bijdragen aan je ontwikkeling, waar je begeleiding bij zou willen en aan welk project je tijdens de 8 maanden zou kunnen werken.
  • Een portfolio (maximaal 10 pagina’s en maximaal 6 projecten).
  • Een kort CV (maximaal 2 A4'tjes).

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Neem dan via onderstaande gegevens contact op met onze adviseur beeldende kunst Eddy Thonon. 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet