Test

Huurders Jerusalemgebouw ontvangen betaalde huur terug

Geplaatst op: 23 juni 21

Ondernemers in de cultuursector die een ruimte huren in het Jerusalemgebouw in Venray, ontvangen hun betaalde huur terug over de periode dat het gebouw gesloten is geweest vanwege corona. Met de huurcompensatie van in totaal € 43.000,- hoopt het College van B&W dat de ondernemers weer een goede start kunnen maken in het nieuwe cultuurseizoen.

Door de coronamaatregelen is het Jerusalemgebouw tijdelijk gesloten geweest. Hierdoor konden lange tijd geen muziek- en danslessen en andere cursussen plaatsvinden in het gebouw. Wel bleven de ondernemers de huur betalen. Daarbij maakten ze ook extra kosten om op andere, creatieve manieren hun cursisten tijdens de lockdown te bereiken en betrekken. Toch lukte dat niet altijd en zagen ook deze ondernemers hun werk en inkomen deels wegvallen.

Wethouder Anne Thielen: “Het Jerusalemgebouw is het culturele kloppend hart van Venray. Juist de afgelopen jaren hebben zich hier diverse culturele aanbieders gevestigd om vanuit een centrale voorziening te bouwen aan een breed cultureel en maatschappelijk aanbod. Dat is goed gelukt en daar zijn we ook trots op. We vinden het ook ontzettend belangrijk dat deze aanbieders goed uit de coronacrisis komen. Hopelijk bieden we hen met deze huurcompensatie een impuls om in het nieuwe cultuurseizoen een goede herstart te maken”.

De huurcompensatie is onderdeel van het Herstelplan Corona, dat de gemeenteraad op 11 mei van dit jaar heeft vastgesteld, waarbij de gemeente ruim 1 miljoen euro beschikbaar stelt om ondernemers, culturele- en maatschappelijke instellingen zo goed mogelijk uit de coronacrisis te helpen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet