Test

Webinar huistekeningen

Geplaatst op: 28 mei 21

Op woensdag 9 juni gaat speltherapeut Eveline Ruitenberg dieper in op huistekeningen van kinderen. Speciaal voor ouders, opvoeders en leerkrachten.

Beeldentaal
Met de aangereikte tools heb je snel in de gaten hoe het met een kind gaat. En kun je hem of haar bieden wat hij nodig heeft. Niet ieder kind kan, mag, durft of wil vertellen wat er in hem omgaat. Tekeningen en spel zijn dan natuurlijke manieren van communiceren. Deze beeldentaal sluit aan bij het gevoelsleven van het kind. Verbinden met kinderen is makkelijker wanneer je begrijpt wat hun tekeningen en spel vertellen.

Huistekeningen
De tekeningen bieden een prachtige kans om te ontdekken hoe een kind zijn thuissituatie ervaart, of contact maken met een kind makkelijk of juist minder makkelijk is, hoe een kind mogelijk de band met en tussen zijn ouders ervaart, hoe vol zijn koppie zit, zich angstig voelt, of hij thuis zijn emoties kan uiten en nog veel meer.

Praktische informatie
Het webinar is op woensdag 9 juni van 20:00 - 21:30 uur. Prijs voor bibliotheekleden is €6,00, niet leden €7,50. Aanmelden bij de bibliotheek Eindhoven kan via de link onder activiteiten op www.biblionu.nl. Wie niet live aanwezig kan zijn, kan zich toch inschrijven. De opname wordt een dag later toegestuurd en blijft een week beschikbaar om terug te kijken.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet