Test

Nieuw Sing Along Together Project

Geplaatst op: 06 mei 21
Na het succes van het eerste project 'Crazy Little Thing Called Love' presenteert het Venrays Mannenkoor een nieuw project: De Wellerman! Hiervoor zijn ze op zoek naar mannen uit Venray en omgeving. Geïnteresseerd? Meld je aan en doe mee! 
..
Dit keer gaan ze met een eenvoudig arrangement aan de slag waar ze werken met solisten en waar het koor met name de refreintjes zal verzorgen. Het arrangement is geïnspireerd door de versie van deze video: https://www.youtube.com/watch?v=90Oc9Xl5Aps Soon may the Wellerman come, ook wel bekend als Wellerman, is een oud zeemanslied (shanty). In het lied wordt regelmatig verwezen naar de 'Wellermen', bevoorradingsschepen van de Engelse gebroeders Weller die naar Nieuw-Zeeland waren geëmigreerd.

In 2020 en 2021 werden versies van de Britse volksmuziekgroep The Longest Johns en de Schotse muzikant Nathan Evans virale hits op de TikTok, wat leidde tot een 'rage op sociale media' rond shanty’s. Ook deze keer zullen de deelnemers thuis hun partij instuderen en aan het einde van het traject opnemen. Het arrangement is dit keer gemaakt door onze dirigent Anton Kropivšek die ook de oefentracks heeft ingezongen in de studio. De mix van zijn ingezongen partijen kun je beluisteren op de website: https://sing.venraysmannenkoor.nl.
..
In 4 weken werken de deelnemers toe naar de het maken van de opname. Tussentijds zullen diverse tips helpen bij het instuderen. Deelnemen is een perfecte manier om aan het zingen in een koor te proeven. Ook het Venrays Mannenkoor gaat het nummer thuis instuderen. Het nummer is een van de nieuwe nummers in het barrepertoire. We hopen dat dit nummer aan het einde van de eerste fysieke repetitie aan de bar gezongen kan gaan worden. Ook zijn Bella Ciao en Drunken Sailer/Whiskey in the Jar toegevoegd aan het barrepertoire. Ze kunnen niet wachten om deze in onze gezellige derde helft te kunnen gaan zingen. Het koor zal zodra de coronamaatregelen het toelaten net als vorig jaar weer starten met buitenrepetities op de tribune van SV Venray.
..
Geef je op voor dit project via https://sing.venraysmannenkoor.nl
Voor vragen kun je een mail sturen naar wilbert@mediahuisvenray.nl.
Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet