Test

Volksmusik mit Schwung trifft Wunderbar

Geplaatst op: 12 april 21

Op zondag 18 april slaan Omroep Venray en L1 de handen ineen en maken een speciale Blaasmuziek uitzending. Rob Claessens (Omroep Venray) en Rick Cremers (L1) presenteren samen het drie uur durend programma 'Volksmusik mit Schwung trifft Wunderbar'. Ieder uur hoor je een blokje met Nederlandse blaasorkesten en items uit beide programma’s.

Wie zijn deze programmamakers?
Rob Claessens werkt bijna vijfentwintig jaar als vrijwilliger bij Omroep Venray en maakt al drieëntwintig jaar het programma 'Volksmusik mit Schwung'. Rick Cremers is programmamaker bij L1 en presenteert ongeveer twaalf jaar het programma 'Wunderbar'. Ook was hij medewerker bij een aantal lokale omroepen in de regio Venlo. Samen kunnen ze buigen op heel wat jaren radio-ervaring.

Hoe leerden ze elkaar kennen?
Het laat zich raden, bij de blaasmuziek. Jaren geleden waren ze beide als radiomaker te gast bij het Pinksterweekend in Beringe. Als grote liefhebbers van Blaaskapel Tschecharanka presenteerden ze in 2009 samen het optreden van deze Oostenrijkse kapel in Merselo.

Waarom luisteren op zondag 18 april?
Hun kennis van blaasmuziek en blaasorkesten is ongekend en dat delen ze graag op zondag 18 april van 14.00 tot 17.00 uur. Ze staan garant voor drie uur blaasmuziek en volkstümliche muziek waarbij ze ieder hun eigen voorkeur hebben. Kortom het wordt 18 april Een Wunderbar(er) Volksmusik mit Schwung bij Omroep Venray.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet