Test

Slagwerkgroep van Sint Catharina Leunen-Veulen-Heide zoekt een enthousiaste nieuwe dirigent

Geplaatst op: 02 april 21

Slagwerkgroep St. Catharina Leunen-Veulen-Heide is op zoek naar een nieuwe slagwerkdocent. Ben je geïnteresseerd of weet je iemand die absoluut deze vacature moet zien? Lees dan snel verder!

Harmonie St. Catharina is een bloeiende vereniging met zowel jeugdige als oudere leden. De vereniging heeft naast de slagwerkgroep, een harmonieorkest, een blokfluitopleiding en een Egerländer blaaskapel. Daarnaast is er een opleidingsorkest waar, samen met vijf andere verenigingen uit de omgeving, kennis wordt gemaakt met het musiceren in een orkest.

De vereniging staat open voor creatieve ideeën en schrikt niet van bijzondere kruisbestuivingen. De slagwerkgroep heeft afgelopen jaren een divers soort concerten gegeven. Zo neemt ze deel aan een reeks uitwisselingsconcerten met de drumbands van Bergen en Oirlo. De slagwerkgroep is ook te zien tijdens de jaarlijkse zittingsavond van de carnavalsvereniging van Leunen, tijdens het openluchtoptreden in het centrum van Venray en de jaarlijkse seizoensafsluiting van de gehele vereniging.

In 2020 vierde de vereniging haar 100-jarig jubileumjaar. Dit jubileum zou groots gevierd worden met een aantal diverse muzikale activiteiten. Vanwege de Corona-crisis zijn de meeste activiteiten afgelast of verplaatst. De eerste activiteit op de agenda is het verplaatste Jubileumconcert op zaterdag 23 oktober, dit jaar. Dit is een concert van het harmonieorkest en slagwerkgroep. Dit concert zal het eerste optreden zijn voor de nieuwe dirigent.

De slagwerkgroep heeft lange tijd niet deelgenomen aan beoordelingsconcerten en komt daardoor uit in de introductie divisie. De slagwerkgroep speelt op 5e divisie niveau en bestaat uit 6 jongvolwassen leden in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. In het repertoire wordt gebruik gemaakt van zowel ongestemd als melodisch slagwerk. Voor deze slagwerkgroep zoeken wij een dirigent met affiniteit en ervaring met slagwerkgroepen. Een afgeronde directieopleiding (of vergelijkbaar) is een pré. De leden vinden het belangrijk om plezier te beleven aan het met elkaar herkenbare muziek te maken. De balans tussen uitdaging voor de gevorderde leden en comfortabel muziek maken voor de beginnende leden is hierbij belangrijk.

Ze zoeken een dirigent die:

  • Gevoel heeft voor het verenigingsleven en open staat voor samenwerking met de overige onderdelen van de vereniging of zelfs met andere verenigingen;
  • De juiste balans weet te vinden tussen gezelligheid en professionaliteit;
  • Amateurmuzikanten van ieder niveau kan enthousiasmeren, stimuleren en motiveren;
  • Initiatief toont, proactief en meedenkend is;
  • Kennis heeft van een breed repertoire aan muziek voor de slagwerkgroep;
  • In het bezit zijn van een directiediploma is een pré;
  • Beschikbaar is vanaf eind augustus op de woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur.

Je kunt jouw CV met motivatie tot uiterlijk 30 april sturen naar sollicitatie@harmoniestcatharina.nl. Voor meer informatie over onze vereniging kun je terecht op de website

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet