Test

Umroep Rooj brengt Vastelaovend in de huiskamer

Geplaatst op: 10 februari 21

Traditiegetrouw verandert Omroep Venray tijdens de vastelaovend in Umroep Rooj. Ook in dit bijzondere jaar besteedt de omroep weer volop aandacht aan hét volksfeest uit de regio op tv én radio.

Umroep Rooj radio
Op zaterdag 13 februari tussen 08.00 en 19.00 uur zendt Umroep Rooj een marathonuitzending uit onder de naam: ‘de Hâldtòw-Show’. Tijdens deze elf uur durende marathon wordt de Venrodse Vierenvertig uitgezonden. Een stemlijst van 44 Venrayse carnavalsnummers. Via www.venrodse44.nl kan er tot en met woensdag gestemd worden op de 44 mooiste carnavalsnummers uit de gemeente Venray. Tussen 09.00-13.00 wordt de lijst uitgezonden.  Verder Roetsjt Umroep Rooj tussen 13.00-15.00 uur door de provincie. Tijdens deze uren hoor je muziek uit Limburg van noord tot zuid en bellen we met verschillende artiesten uit de gehele provincie.

Helaas kunnen we dit jaar op zaterdag niet op volle pleinen genieten van liveoptredens in het centrum van Venray. Daarom zenden we tussen 15.00-17.00 uur Iensjekke uit. In de studio ontvangen we Venrayse carnavalsartiesten volgens de richtlijnen van het RIVM. Tijdens de overige carnavalsdagen zendt Omroep Venray in goed overleg haar reguliere programmering uit. 

Umroep Rooj televisie
‘De Hâldtòw-Show’ is ook te volgen via het televisiekanaal van Umroep Rooj. Tussen 13.00-16.00 uur zendt Umroep Rooj een drie uur durende uitzending uit rondom de ‘Roetsj’. In ‘Weej roetsje dur de jaore hin’ wordt een compilatie van acht jaar Roetsj uitgezonden. Op zaterdag van 19.00-00.00 uur en van zondag tot met dinsdag van 17.00-00.00 uur is er volop aandacht voor beelden uit het rijke archief van Umroep Rooj. We nemen je mee naar beelden van kortgeleden, maar duiken daarnaast ook het verleden in. Het volledige programma vindt u binnenkort op onze website www.omroepvenray.nl

Ten slot zendt de Omroep maandag om 14.00 uur vanuit de Hoenderstraat net zoals voorgaande jaren weer de Grote Optocht van de Piëlhaas uit. Helaas dit jaar met beelden uit het verleden. Een bonte, kleurrijke stoet vol prachtige praalwagens en fraai uitgedoste vastelaovesvierders zullen dan op de televisie te volgen zijn.

Umroep Rooj zorgt ervoor dat je de Vastelaovend vanuit thuis kunt beleven. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer groots uitpakken. Vier de Vastelaovend daarom dit jaar thuis en volgens de geldende maatregelen. Dan zorgen wij dat je hier volop van kunt genieten! 

 

Tip: geniet elke dag van vastelaovesmuziek via onze collega’s van L11 https://l1.nl/live-l11-alaaf/

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet