Test

Cultura Venray gaat de dorpen in

Geplaatst op: 05 februari 21

Hoe mooi en uniek zijn alle dorpen van de gemeente Venray? Dat vroeg Cultura Venray zich af. Opererend vanuit hartje centrum van Venray werden ze steeds nieuwsgieriger naar al het moois op kunst- en cultuurgebied wat de kerkdorpen te bieden hebben. Dit resulteerde in de 13-delige reeks: BuutesteBinne.

Natuurlijk heeft Cultura Venray al veel verenigingen en organisaties in de afgelopen vier jaar mogen leren kennen: maar wat maakt ieder kerkdorp van Venray nou echt uniek. Wat zijn de pareltjes van Smakt? Waar staan de inwoners van Veulen nou echt om bekend? Dit komt allemaal aan bod in BuutesteBinne. “De naam BuutesteBinne is geen dialect, maar een eigenwijze wijze van schrijven. Net zoals ieder dorp zijn eigen wijze van handelen kent”, aldus Marloes Kempkens (Cultura Venray). Ieder dorp is een van de dertien delen uit de reeks. In de korte documentaires gaat Cultura Venray op pad met een of meerdere personen uit het dorp zelf, die alle ins en outs weten. Van de geschiedenis tot aan de carnavalsvereniging: alles wordt aangeboord.

Ben je benieuwd? Vanaf 19 februari is de 13-delige reeks te zien op het tv-kanaal van Omroep Venray. Vanaf dan is ieder weekend een ander dorp te bewonderen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet