Test

Klarinet leren spelen als 'coronahobby'

Geplaatst op: 16 december 20
Koninklijke Harmonie Euterpe leent klarinetten uit tijdens lockdown. Nu de scholen worden gesloten en contact zo veel mogelijk moet worden vermeden kunnen de kinderen in hun vrije tijd meer achter de computer gaan zitten., maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een muziekinstrument leren bespelen! Om dit mogelijk te maken stelt Koninklijke Harmonie Euterpe een aantal klarinetten ter beschikking.

Houtblazers-Atelier Lucassen 
biedt daarbij een eerste gratis (online) proefles aan. De klarinetten worden gratis uitgeleend in ieder geval voor de duur van de lockdown. Je mag ze zelfs houden tot de zomervakantie als je les blijft nemen. Het aanbod geldt overigens ook voor volwassenen. Meer weten? Bel met Wim De Schryver (06-51497433)

Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Bij klarinet is de minimale leeftijd ongeveer 7-9 jaar, een muziekdocent kan snel inschatten wat een kind aankan. Soms past een ander (blaas)instrument beter. Een kind is nooit te oud of te jong om zelf iets met muziek te doen. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert hun motoriek.
Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet