Test

Selfiemuseum APP!E in de startblokken

Geplaatst op: 16 november 20

Vanaf 27 november hoef je niet meer ver te reizen voor een bezoek aan (selfie)museum ‘The Upside Down’ of ‘WONDR’ in Amsterdam, maar blijf je gewoon lekker in Venray. Pop-up selfiemuseum APP!E is een uniek stukje fotogeniek Venray in het oude Albert Heijn pand in hartje centrum. Voel je weer even kind en ontdek een aantal kleurrijke, creatieve speelruimtes!

Een mix van jongeren, studenten van drie verschillende kunstacademies en professionele kunstenaars hebben onder leiding van Edwin de Klein (kunstacademiestudent) en Sanne Aben (Cultura Venray) ervoor gezorgd dat het APP!E Selfiemuseum realiteit is geworden. Ook krijgt de organisatie van alle kanten steun van diverse Venrayse bedrijven en ondernemers. De Klein licht toe: “De aanleiding hiervoor komt vanuit de Gemeente Venray. De gemeente wil graag de input van jongeren meenemen in hun nieuwe kunst- en cultuurbeleid. Hiervoor hebben ze mij benaderd en samen met Cultura Venray heb ik een idee bedacht om dit op een creatieve manier aan te pakken waardoor wij niet naar de jongeren hoeven te bewegen, maar zij naar ons toe komen: Selfiemuseum APP!E was een feit!”

APP!E bestaat uit vijf totaal verschillende kamers die zich perfect lenen voor het maken van originele selfies. Kinderen en jongeren t/m 21 jaar mogen gratis naar binnen en vanaf 22 jaar betaal je een entree van €5,-. Het ingezamelde geld wordt met terugwerkende kracht weer gebruikt voor de realisatie van het project. Uniek aan dit pop-up selfiemuseum is de inhoudelijke verdiepingsslag. Aben vult De Klein aan: “Bij veel bekende selfiemusea gaat het puur om entertainment. Wij hopen door het toevoegen van een inhoudelijk thema over duurzaamheid nog een belangrijk gespreksonderwerp bij jongeren op de agenda te krijgen. Je bent van harte welkom om door de felle kleuren heen te kijken en op zoek te gaan naar een dieperliggende boodschap!”

Het Pop-up selfiemuseum is van vrijdag 27 november t/m zondag 13 december geopend in het weekend. Op vrijdag van 17.00u t/m 21.00u, op zaterdag van 12.00u t/m 16.00u en op zondag van 11.00u t/m 15.00u. De organisatie hanteert de RIVM-richtlijnen èn een mondkapje is bij verplaatsing door het gebouw verplicht.

Meer informatie is te vinden op: selfiemuseumappie.nl

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet