Test

Nederland Leest 2020 bij BiblioNu

Geplaatst op: 29 oktober 20

1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ met het geschenkboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deze bundel geeft BiblioNu tijdens Nederland Leest cadeau aan haar leden. Auteur Anne van den Dool verzorgt op 26 november een lezing.

Het zwijgen van Maria Zachea – Judith Koelemeijer
In het boek wordt op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. De uitgave heeft een exclusief nieuw nawoord met een update over hoe het nu met de familie gaat.

Lezing door  Anne van den Dool
Op donderdag 26 november verzorgt Anne van den Dool in de bibliotheek Venray een lezing over haar nieuwste roman Vluchthaven. Het boek gaat over hoe familieleed meerdere generaties kan doorwerken. Aanvang 19.30 uur. Vooraf aanmelden via de activiteitenshop op www.biblionu.nl
Anne van den Dool (1993) is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze studeerde film- en literatuurwetenschap en neerlandistiek aan de Universiteit Leiden en de Université de Lille. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, de Koninklijke Bibliotheek en Het Nationale Theater. Ook is ze curator bij het Literatuurmuseum. In 2014 debuteerde ze met de roman Achterland.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken
Aan de hand van het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van de databank Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet