Test

Keeping up with the Joneses

Geplaatst op: 20 oktober 20

Vanaf zondag 1 november presenteert Odapark een nieuwe tentoonstelling. Helaas zonder feestelijke opening dit keer, wel nodigen ze je van harte uit om die dag tussen 13u en 16u de tentoonstelling te bezoeken en met de aanwezige kunstenaars in gesprek gaan. Een tijdslot kun je reserveren via: https://www.odapark.nl/reserveren/

Keeping up with the Joneses is een samenwerking van Chantal Le Doux, Elke Lutgerink en Keetje Mans: drie kunstenaars die elkaar al jaren kennen. Ze bezoeken elkaars atelier, bekritiseren elkaars werk en wisselen ideeën uit. Een artistieke verwantschap die leidde tot vriendschap, maar nog niet eerder tot een gezamenlijke tentoonstelling. Een drietal dat met gemak van de gebruikelijke labels kan worden voorzien, of in de geijkte hokjes kan worden geplaatst: Drie Vrouwelijke Schilders. Intiem en Schilderachtig. Dromerig en Monumentaal. Kunstenaressen. Duister en Feeëriek. Huiselijk. Vakkundig. Maar waarom is het nodig om hen op deze manier te framen? Moeten we hun levenswandel en biografie kennen om hun werk te kunnen waarderen? Kunst en identiteit lijken steeds meer samen te vallen, wie je bent is wat je maakt. Is identiteit daarmee een artistieke prestatie geworden? Voor deze tentoonstelling proberen Chantal, Elke en Keetje hun publieke identiteit en alle bijbehorende bagage los te laten. En hoewel het al moeilijk genoeg is om je masker even te laten zakken voor twee vrienden, tóch willen ze jou als bezoeker daar ook deel van laten uitmaken. Ze nodigen je uit in hun binnenwereld, van ideeën, twijfels en vragen. Een kijkje achter de schermen van een artistieke zoektocht.

De tentoonstelling is te bezoeken van donderdag t/m zondag, tussen 13:00-16:00u. Met de huidige regelgeving is het noodzakelijk om vooraf reserveren, dit kan via https://www.odapark.nl/reserveren/. Neem je gratis ticket mee als je het Odapark bezoekt, mobiel of op papier. Bezoek de website voor de meest actuele openingstijden en voorwaarden.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet