Test

Literair Caf Venray en BiblioNu ontvingen Arthur Japin op coronaproof wijze

Geplaatst op: 12 oktober 20

Op zondag 4 oktober jl. was het zo ver, de eerste schrijversbijeenkomst van Literair Café Venray in het nieuwe literaire seizoen. Wel, vanwege de beprekende coronamaatregelen, niet in het Theehuis van het Odapark, maar in de bibliotheek aan de Merseloseweg in Venray. En, vanwege de nieuwste coronamaatregelen mochten hierbij slechts 30 literatuurliefhebbers, toehoorder toegelaten worden.    

Te gast was die zondagmorgen Arthur Japin, die geïnterviewd werd door Victor Elfring, over diens laatste roman Mrs. Degas. Om deze bijeenkomst doorgang te kunnen laten vinden, waren er tal van   aanpassingen, voorzieningen en voorzorgsmaatregelen nodig. Iedereen diende bij binnenkomst zijn handen te desinfecteren en altijd  een mondkapje dragen. Er waren vaste looproutes naar de zitplaatsen, die op anderhalve meter van elkaar staan. Er waren geen pauze en geen garderobe. Na afloop ging iedereen weer via vaste looproutes naar buiten. Natuurlijk altijd en overal het aanhouden van de anderhalve meter-regel. Overigens droegen ook Arthur Japin en Victor Elfring tijdens deze lezing een mondkapje. Dit leverde o.a. door het gebruik van de microfoons voor de toehoorders geen noemenswaardige problemen qua verstaanbaarheid op. Alle aanwezigen hebben ondanks alles toch   kunnen genieten van een bijzondere, interessante, gezellige en vooral veilige lezing, zoals ook menig bezoeker ons nadien verzekerde.  

Voor Literair Café Venray en BiblioNu was deze eerste lezing door en met Arthur Japin, met al haar voorschriften en beperkingen een even nieuwe, onbekende als spannende uitdaging. Alles wat gedaan en aangepast kon en moest worden om de veiligheid van alle aanwezigen bij deze schrijvers-bijeenkomst te waarborgen is naar wens en voornemens verlopen. Hiervoor in het bijzonder ook alle dank aan allen, die op deze zondagmorgen bij Arthur Japins lezing aanwezig waren.

Zowel Literair Café Venray als BiblioNu zijn er, na de ervaringen van 4 oktober jl.. van overtuigd, dat zij in staan zijn, dat het mogelijk is om samen op een voor iedereen veilige wijze verdere schrijversbijeenkomsten in de bibliotheek te organiseren. Beiden gaan er dan ook vooralsnog van uit, dat de volgende schrijversbijeenkomst op zondag 8 november met en van Myrthe van Doornik weer in de bibliotheek zal plaatsvinden. Dat er naar het er nu uitziet, ook hiervoor slechts 30 toehoorders een plaats kan worden aangeboden, zal (voorlopig) voor iedere literatuurliefhebber onder ons een trieste en teleurstellendste beperking blijven.       

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet