Test

Arthur Japin eerste gast in een nieuw seizoen van Literair Caf Venray

Geplaatst op: 22 september 20

Op zondag 4 oktober a.s. is Arthur Japin de eerste gast van het seizoen 2020-2021 in een reeks van zes schrijversbijeenkomsten in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. Vanwege het door de geldende coronaregels té geringe aantal beschikbare zitplaatsen in het Theehuis van het Odapark werd de organisatie gedwongen, een alternatieve locatie te zoeken. Die hebben ze gevonden en wel in de Venrayse bibliotheek. Hier kunnen ze 70 toehoorders een naar de geldende RIVM-normen en -regels veilige zitplaats aanbieden. Doch voor deze bijeenkomst gelden er vanwege deze zelfde normen en regels een aantal verplichtingen en aanpassingen voor jou als toehoorder, voor het Literair Café Venray als organisator en ook voor Arthur Japin als gastspreker op deze schrijversbijeenkomst. Wat deze regels exact behelzen en in hoeverre, die ook op jou als toehoorder van toepassing zijn, kun je lezen op de website: www.literaircafevenray.nl 

Zoals hierboven al gezegd, kan de organisatie tijdens elke schrijversbijeenkomst slechts aan 70 toehoorders een veilige zitplaats aanbieden. Dit betekent, dat zij de seizoenpashouders voorrang zullen geven bij het reserveren van een plaats. Zij kunnen zich vóór vrijdag 2 oktober middels een e-mail naar het secretariaat voor deze lezing met Arthur Japin aanmelden. Voor de plaatsen, die daarna nog vrij en beschikbaar zijn, kunnen zich op de vrijdag en de zaterdag voorafgaand aan de lezing ook niet-pashouders, middels een mail naar secretariaat@literaircafevenray.nl als toehoorder aanmelden. De organisatie hanteert hierbij het principe: Wie het eerst komt, het eerst maalt. Is er voor jou nog een zitplaats beschikbaar, dan krijg je van de organisatie per omgaande hiervan een bevestigingsmail.

Victor Elfring zal Arthur Japin gaan interviewen en het zal in dat gesprek met name gaan over Japins nieuwste boek, Mrs. Degas: Parijs, 1912. De schilder Edgar Degas is blind geworden. Wanneer hij zijn huis moet verlaten, biedt een jonge vrouw aan om hem te helpen bij het ordenen van zijn archieven.  Wie is deze vrouw? Niet degene die ze beweert te zijn. Aan wie en waarom brengt zij verslag uit over haar bezoekjes aan Degas? Aan wie schrijft zij deze verslagen? Waarom herinnert zij en dit ook heel bewust Degas aan diens enige maar  tevens ook onmogelijke liefde in zijn leven? Waarom blijft zij Degas kwellen met deze pijnlijke herinnering aan zijn ook blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creools meisje uit New Orleans, dat hij schildert, terwijl zij een boeket bloemen schikt? 

Wil jij op deze eerste schrijversbijeenkomst van en met Arthur Japin aanwezig zijn, meld je hiervoor dus op vrijdag 2 of zaterdag 3 oktober aan bij het secretariaat van Literair Café Venray. Voor deze lezing bedraagt de entreeprijs € 12,50. Wellicht dat de organisatie dan op zondag 4 oktober a.s., met inloop vanaf 10.30 uur, in de bibliotheek van Venray kunnen begroeten.    

Fotograaf: Corbino

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet