Test

Choreografe uit Arcen maakt een dansvoorstelling in het Odapark

Geplaatst op: 14 september 20

Dansvoorstelling De waeg nao hoes, een idee ontstaan vanuit de Corona crisis, is op 27 september te zien in het Odapark in Venray. Na een succesvolle reeks voorstellingen op De Groote Heide in Venlo en het Openluchttheater in Velden, strijkt de voorstelling neer in Venray. De waeg nao hoes gaat over thuiskomen en (her)waarderen waar je roots liggen; onderwerpen die door veel mensen sterk gevoeld zijn de afgelopen tijd.

Een voorstelling voor Limburg, door Limburg
Professioneel danser en choreografe Sarah Soethoudt, geboren en getogen in Arcen, werd net als vele anderen dichterbij de natuur gebracht toen men een aantal maanden geleden noodgedwongen vanuit huis ging werken. Iedereen kwam tot rust in de bossen tussen de melodieën van de vogels. Hier vond Sarah het beginpunt van haar voorstelling: we hebben weer echt tijd voor thuis, we zien in wat voor wonderbaarlijke omgeving we leven en hoe deze bijdraagt aan ons geluk. 

Sarah maakt De waeg nao hoes samen met bijna vijftien jonge dansers uit de regio van Tegelen tot aan Bergen. Onder begeleiding van live muziek door vocalisten trio WANDER laat dit jonge danstalent de kracht en schoonheid van hun beweging op een nieuw toneel zien.  

De waeg nao hoes is een coproductie met Huis voor de Kunsten Limburg en Theater De Garage en wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurregio Noord-Limburg en Stichting Het Limburgs Landschap.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet