Test

Speciaal voor iedereen die van boeken, lezen en literatuur houdt

Geplaatst op: 04 september 20

Literair Café Venray richt zich bij deze speciaal en gericht tot jullie, liefhebbers van boeken, lezen en literatuur. Opgericht in 1993, zet Literair Café Venray zich al 28 jaren in om zo veel mogelijk liefhebbers van literatuur kennis te laten maken met en in contact te brengen met Nederlandstalige schrijvers. Elk seizoen nodigen zij hiervoor een viertal schrijvers uit Nederland of Vlaanderen uit voor een lezing of boekbespreking. Deze schrijversbijeenkomsten vonden voorheen, vóór de Corona-pandemie, plaats in het sfeervolle Theehuis in het Odapark  in Venray.                                                                                          
We weten allemaal dat het Coronavirus ons nog niet heeft verlaten en dat er op diverse plaatsen oplevingen zijn. Dat maakt, dat het Literair Café Venray de uiterste zorgvuldigheidsmaatregelen in acht nemen en dat als vertrekpunt aangehouden hebben bij het maken van een nieuwe locatiekeuze. Een geschikte locatie is er gevonden in de Bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray. De organisatie kan hier met de plaatsing van stoelen op de vereiste afstand, duidelijke looplijnen, desinfecteren van ieders handen bij binnenkomst, geen garderobefunctie en geen (koffie) pauze, aan alle primaire veiligheidseisen voor zowel de toehoorders als de gastschrijver voldoen.                                                                                           
In de bibliotheek kan de organisatie 70 personen een veilige zitplaats aanbieden. Dat is overeenkomstig het aantal seizoenpashouders van het afgelopen jaar. Verder zal voorinschrijving voor elke lezing nodig zijn. Niet alleen om contactbrononderzoek mogelijk te maken, maar ook om te kunnen bepalen of de organisatie naast de seizoenpashouders ook nog andere geïnteresseerden een plaats kunnen aanbieden. Je leest het goed, onze seizoenpashouders krijgen voorrang.

De organisatie is blij met de hierboven geschetste oplossingen en dat ze zo het literaire seizoen 2020/2021 toch kunnen starten. Maar veiligheid staat voorop. Mocht in de komende maanden duidelijk worden, dat de maatregelen aangescherpt moeten worden en als consequentie hebben, dat we toch weer moeten stoppen, dan zal dat in ieder geval tijdig gebeuren. In dat geval garanderen zij, dat je de niet benutte inleg terug krijgt. Maar vooralsnog gaat het schrijversprogramma gewoon uitvoering krijgen en nodigt de organisatie je ook (weer) uit om (weer) seizoenpashouder te worden. Zoals gezegd zijn er twee inhaal-schrijversbijeenkomsten uit begin 2020 en vier nieuwe gepland. De prijs van de seizoenpas blijft echter gelijk aan die van het afgelopen jaar, € 40,- per persoon. De organisatie wenst iedereen, al is het op een aangepaste wijze, boeiende bijeenkomsten. Ze denken ook te mogen concluderen, dat lezen in de afgelopen Corona-maanden voor velen van jullie een mooie, aangename en ontspannende ondersteuning is geweest. Het literaire programma voor het seizoen 2020-2021 is:

04-10-2020    Arthur Japin over zijn nieuwe boek: Mrs. Degas                                                           
08-11-2020    Mirthe van Doornik over: Moeders van anderen                                                                      
13-12-2020    Franca Treur: Hoor nu mijn stem  (inhaal)                                                                                            
07-02-2021    Hanneke Hendrix: Aswoensdag  (inhaal)                                                                                         
14-03-2021    Judith Koelemeijer: Het zwijgen van Maria Zachea                                                                    
16-05-2021    Wiel Kusters:  Zonder palet                                                                                                                  

Je kunt verdere informatie, ook over de zes uitgenodigde schrijvers, vinden op de website: www.literaircafevenray.nl.
Het aanvragen van de literaire seizoenpas 2020-2021 loopt via:   secretariaat@literaircafevenray.nl en de betaling van € 40,- dient op bankrekeningnummer               NL 46 RABO 013 25 94 250 van Literair Café Venray overgemaakt te worden. Gaarne aanmelding vóór 30 september 2020.  Let wel, het aantal beschikbare seizoenpassen 2020-2021 is 70, maar geeft de houder wel de garantie, dat hij of zij elke schrijversbijeenkomst in dit seizoen kan bijwonen.

Bestuur Literair Café                      

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet