Test

Kunstnaarcafe 5: Kim Pattiruhu

Geplaatst op: 27 november 19

Kunstnaarcafé 5: Kim Pattiruhu

Het Kunstnaarcafé is een reeks aan lezingen, georganiseerd door Cultura Venray en Odapark, waarbij het publiek kan kennismaken met de inhoudelijkheid van kunst en het belang ervan voor de samenleving in het algemeen en de mens zelf in het bijzonder.

"Als je stil wilt staan bij het verleden, moet je vertragen in het heden." Kim Pattiruhu nam de bezoekers mee tijdens het Kunstenaarscafé in haar werk- en werkwijze. Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) woont in Tilburg, exposeert op tal van plekken in het land en werkt, als freelancer, voor diverse en uiteenlopende opdrachtgevers.
Voor Kim is fotografie (en film) een middel om een wereld die voor de gehaaste hedendaagse mens normaal verborgen blijft in beeld te brengen. Vanuit een esthetische drang registreert ze op eigenzinnige wijze de verhalen van mensen, momenten en landschappen. Als kind opgegroeid op Walcheren (Zeeland) ontwikkelde ze een haatliefde-verhouding met de zee, de wind, de stille wijdse uitzichten en de verdedigingswerken (bunkers, burchten en vestingwerken) vanwege de nietigheid die ze ervaart als mens ten opzichte van deze noeste elementen.
Ze noemt zich onderzoekend fotograaf; als mens stelt ze levensvragen vanuit een diepgewortelde drang om het leven en al zijn rauwe randjes te begrijpen. Met veel gevoel voor detail zoekt ze het verhaal van het onooglijke en onaanzienlijke, van de schoonheid van het alledaagse. Kim gaf een inzicht in haar beeldende werk, waaronder het project rondom haar Molukse roots, over hoe haar huisdier Francis Bacon het leven op zijn kop heeft gezet en hoe zij omgaat met het onzekere bestaan als beeldend kunstenaar."
Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet