Test

Kunstacademiestudenten werken door in Pop Up Galerie

Geplaatst op: 03 augustus 20

Vrijdagavond 7 augustus om 20.00u opent de Pop Up Galerie de deuren voor een gloednieuwe expositie. Drie kunstacademiestudenten grijpen deze kans aan om naast hun gemaakte werken ook het werkproces te laten zien van nieuwe creaties. Van textielsculpturen tot aan keramische beelden: je kunt t/m zondag 30 augustus genieten van een divers aanbod aan kunstwerken.

De drie kunstacademiestudenten die vanaf 7 augustus de Pop Up Galerie gebruiken als uitvalsbasis zijn: Edwin de Klein, Sabine Meeuws en Clim Stoopen. “Door het coronavirus hebben veel afspraken, activiteiten en ideeën geen doorgang kunnen vinden. Sinds maart is onze academie in Tilburg gesloten, waardoor we een plek missen waar creativiteit zichtbaar is in iedere millimeter. Een leuke uitdaging voor ons om anders te gaan denken, want waar zouden we wel terecht kunnen?”, licht Edwin de Klein toe.  

Naast het tentoonstellen van eerder gemaakt werk op de academie, zal ook tijdens de openingstijden ter plekke gewerkt worden aan nieuwe kunstwerken. De studenten hebben ieder hun eigen expertise.  Stoopen richt zich op fotografie waarbij onderwerpen als ‘het menselijk lichaam’ en ‘de maakbaarheid van de natuur’ voorop staan. Meeuws en De Klein hebben hun interesses liggen bij de beeldende kunst. Waar Meeuws zich focust op het onderwerp ‘herinneringen’, concentreert De Klein zich op hedendaagse onderwerpen zoals ‘vrijheidsontneming’, ‘consumentenmaatschappij’, ‘wegwerpcultuur’ en ‘klimaatverandering’. Verschillende technieken en materialen zijn en worden hiervoor gebruikt. “Ben je benieuwd naar onze werken? Bij deze ben je van harte welkom voor de officiële opening op vrijdag 7 augustus om 20.00u, of loop eens binnen tijdens de overige openingstijden. Vinden we gezellig!”, aldus De Klein.

De expositie is te zien van vrijdag 7 augustus t/m zondag 30 augustus 2020. De pop-up galerie is geopend op vrijdagen van 12.00u t/m 17.00u, zaterdagen van 10.00u t/m 17.00u en koopzondagen van 12.00u tot 17.00u.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet