Test

Wereldpaviljoen Steyl opent weer haar deuren

Geplaatst op: 25 mei 20

De culturele attractie het Wereldpaviljoen Steyl gaat weer voorzichtig van start. Voorlopig is de attractie geopend voor gezinnen op de woensdagmiddagen met ingang van woensdag 3 juni a.s. Het ligt in de bedoeling om na een opstart periode met ingang van juli weer normaal geopend te zijn op de woensdag- en zondagmiddagen.

De voorzichtige start heeft alles te maken met de voorschriften van het RIVM en het feit dat veel vrijwilligers van het Wereldpaviljoen de leeftijd hebben dat ze bij de risicogroep horen. De afgelopen weken hebben bestuur en teamleiders een speciaal programma gemaakt met de nodige voorzorgsmaatregelen ter bescherming van bezoekers en vrijwilligers. Gezinnen kunnen reserveren via de website www.wereldpaviljoen.com

Bovendien gelden de bekende 1,5 meter maatregelen en het feit dat de bezoekers gezond moeten zijn. Het voordeel van gezinsbezoeken is dat gezinnen als eenheid worden gezien en onderling geen rekening hoeven te houden met de 1,5 meter samenleving. Ook mogen ze als gezin aan één tafeltje zitten op het terras. Uiteraard geldt de 1,5 meter wel voor de afstand tussen vrijwilligers en ouders.

“Het kost voor de vrijwilligers veel extra inzet. Maar ze hebben het er graag voor over om kinderen, jongeren en volwassenen een bijzondere middag aan te bieden”, zegt voorzitter René Poels. Het feit dat het Wereldpaviljoen de afgelopen dicht moest zijn heeft deze vrijwilligersorganisatie al bijna achtduizend euro gekost. “Door nu open te gaan hopen we de schade te kunnen beperken”. Het Wereldpaviljoen hoop in het nieuwe schooljaar ook weer schoolklassen uit heel Noord-Limburg en voor het eerst ook uit Duitsland, te kunnen ontvangen. Met ingang van het nieuwe schooljaar is het educatief programma uitgebreid met een bezoek aan het Afrikaanse Ghana.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet