Test

Jordi Lammers winnaar Write Now! Venlo

Geplaatst op: 18 mei 20

De eerste prijs van Write Now! Venlo 2020 is gewonnen door de 23-jarige Jordi Lammers uit Venray. Hij ontvangt € 250,- aan boekenbonnen voor zijn verhaal en strijdt op 28 juni in de finale met veertien anderen om de titel van winnaar Write Now! 2020.

Uit 29 inzendingen koos de jury de tekst van Jordi tot de beste inzending van deze voorronde. Juryleden Anne-Fleur van der Heiden (schrijver, juryvoorzitter Nederland), Robbert Meijntjes (Frontaal) en Esmé van den Boom (dichter) vonden de tekst Aan de overkant "strak en sferisch geschreven". Het volledige juryrapport staat op writenow.nu.

Jordi krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale op zondag 28 juni. Na afloop van alle regionale prijsuitreikingen ontvangen vier tweede- en/of derdeprijswinnaars een wildcard voor de finale.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vond de bekendmaking van Write Now! Venlo plaats via IGTV op het Instagram-account van Write Now!. Voorafgaand aan de bekendmaking gaf auteur Lotte Lentes een digitale schrijfworkshop aan deelnemers van de voorronde.

Over Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar. Voor deze editie stuurden 800 jongeren hun tekst in, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de elf voorronden. Voor onder meer Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet