Test

LGOG brengt Limburgse geschiedenis naar je toe met podcast

Geplaatst op: 15 mei 20

Het zijn rare en bijzondere tijden door het corona-virus. Voor iedereen. Maar het zijn ook tijden waarin nieuwe ideeën en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Ook door het LGOG. Het LGOG heeft hard gewerkt om de Geschiedenis van Limburg in de huidige corona-tijd onder de aandacht van veel geïnteresseerden te kunnen brengen. Dat doen ze onder andere door de ‘LGOG Podcast’.

Met de ‘LGOG-Podcast’ wordt onze Limburgse Geschiedenis naar jou toe gebracht. Niet door een lezing noch door een geschrift, maar door het gesproken woord. Met deze Podcast worden Limburgse onderzoeken en historische verhalen verteld en worden interviews weergegeven. Je kunt er thuis rustig op een door jou gekozen moment naar luisteren. Heel gemakkelijk dus. Je ziet, het LGOG past zich aan aan de omstandigheden.

Het LGOG heeft nu al 4 afleveringen gemaakt:
1. aflevering 1: de luisteraar maakt kennis de oprichter van LGOG, Jos Habets. Er worden verhalen uit zijn dagboek voorgelezen (alle dagboekteksten zijn terug te vinden onder het kopje Bijzondere Activiteiten op www.lgog.nl) .
2. aflevering 2: de luisteraar maakt kennis met het eerste deel van een serie over literatuur uit Limburg. Deel 1 gaat over het leven van de Maastrichtse schrijver Pol Brounts. Verhalen uit zijn bundel Hojheh! worden in deze aflevering voorgelezen (alle bundels van Pol kunt u doorlezen via links op www.lgog.nl) .
3. aflevering 3: de luisteraar luistert naar deel 1 van een serie over de Wederopbouw van Limburg. In deze aflevering horen wij waar het allemaal begon: de bevrijding van Limburg. Een zeer interessant, maar ook een ingewikkeld verhaal. Want waar de een de tanks van de Amerikanen op 12 september 1944 al over de grens zag komen rijden, moest de ander wachten tot 3 maart 1945. Deze serie Wederopbouw is een mooie opmaat naar een totaal programma over de Wederopbouw in Venray. Dat programma bestaat uit een grote tentoonstelling in het Venrays Museum, stadswandelingen, lezingen over de Wederopbouw en dergelijke. Het programma start begin mei 2021. Een projectgroep van ca. 35 personen, met onder andere vertegenwoordigers van het LGOG Kring Venray en het Venrays Museum, zijn dit programma aan het voorbereiden.
4. aflevering 4: de luisteraar maakt kennis met een serie over Limburgse mythen en sagen. In deel 1 wordt uitgelegd hoe volksverhalen ontstonden, welke soorten verhalen er bestaan en welke onderwerpen populair zijn.

Klik hier voor de verschillende podcasts van het LGOG

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet