Test

Schijt aan de Grens helpt mee!

Geplaatst op: 14 april 20

Schijt aan de Grens wil niet alleen creativiteit, kunst en cultuur tijdens de festivals tonen maar juist nu in de corona periode ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden worden en helpen waar nodig is. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Van praktische hulp tot aan creatieve hulp: meld je aan via info@schijtaandegrens.nl!
 
Momenteel wordt er veel aandacht gegeven aan de bewoners van verzorgingstehuizen om de dagen kleurrijker, leuker en gezelliger te maken.Dit geldt helaas niet voor een grote groep mensen die (vaak alleen) thuis wonen,  en die afhankelijk zijn van de thuiszorg en/of de mantelzorger (als die aanwezig is). De aangeboden zorg is nu ook anders ingericht en beperkter geworden. De mantelzorger doet wat hij/zij kan, en als er geen mantelzorger is dan betekent het voor deze groep mensen vaak het leiden van een geïsoleerd bestaan.  
 
Voor  deze 'vergeten groep' mensen die leven in de regio Venray (Venray en de kerkdorpen) en regio Overloon (Maashees, Holthees, Vierlingsbeek) wil Schijt aan de Grens een steentje bijdragen. In praktische zin, in creativiteit, in gezelligheid, kortom in aandacht en hulp. Er is contact met de Zorggroep Noord-Limburg die enthousiast reageerde op het voorstel en de bedoeling is dat er een koppeling komt naar vraag en aanbod. De Zorggroep stuurt een mail naar de zorgcollega’s met de vraag of zij aan de cliënten wil vragen wat zij leuk vinden of behoefte aan hebben. Deze hulpvraag wordt gemaild naar de info@schijtaandegrens.nl en wordt gekoppeld aan het aanbod. De activiteiten die we uitvoeren worden gepost op Facebook om mensen aan te sporen mee te doen. Met de Zorggroep Noord-Brabant voor de regio Overloon (Maashees, Holthees, Vierlingsbeek) zal in de loop van de week contact worden opgenomen of zij geïnteresseerd zijn in het voorstel.
 
Het zou geweldig zijn als Schijt aan de Grens echt iets zou kunnen betekenen voor deze hulpbehoevende mensen en daarvoor hebben ze je hulp nodig.   
Een aantal vragen wil de organisatie je stellen voor de inventarisatie: Wat zou je kunnen en willen aanbieden voor deze groep mensen? Het kan in de vorm van praktische hulp zijn zoals boodschappen doen, de ramen lappen, de  tuin onderhouden,  of een praatje aan het raam. Denk ook zeker aan hulp in creatieve zin: muziek maken, zingen, een voorstelling geven, tekeningen maken. En daarnaast ook: hoeveel tijd ben je beschikbaar?
 
Zou je hierover willen nadenken en ook je familie, vrienden en kennissen willen vragen of zij belangstelling hebben? Schijt aan de Grens wil graag jongeren en kinderen betrekken bij dit initiatief en vraagt jullie of je ook je nichtje,  neefje, kinderen of kleinkinderen wilt vragen of mee te doen.

Hoe groter het aanbod hoe meer we kunnen bieden en hoe beter we het kunnen verdelen! Je kunt reageren middels de info@schijtaandegrens.nl
 
Alle activiteiten worden volgens de maatregelen van het RIVM uitgevoerd.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet